Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Απ' τα περήφανα Τζουμέρκα ξεκινά η ανατροπή


Από  τα περήφανα Αθαμανικά όρη της Πίνδου και συγκεκριμένα από το Αθαμάνιο Άρτας που βρίσκεται στην  πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης  την Ήπειρο, έρχεται το κύμα ανατροπής που αναμένεται να συμπαρασύρει με τις ιδέες και τα πιστεύω του ολόκληρη  την Ευρώπη. Σε αυτά τα ανυπότακτα βουνά τα οποία ονομάστηκαν πολύ αργότερα Τζουμέρκα κατέφθασαν σε δύσκολους καιρούς οι πρόγονοι μας για να αντισταθούν στον παραλογισμό των ξένων κατακτητών.

Ο λόγος για τον τόπο καταγωγής του Αθαμανιώτη αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Μαζί του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Άρτας κατέρχεται υποψήφιος βουλευτής και ο συγχωριανός μας από το Κάτω Αθαμάνιο Βασίλης Τσίρκας ο οποίος ασκεί δικηγορία μαζί με τη σύζυγό του, δικηγόρο επίσης  Έλενα Βλαχοπάνου, στην πόλη της Άρτας .
Ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση στα Ιωάννινα «Αγροτοδιατροφικό, διαχείριση υδάτινων πόρων» χαρακτήρισε την  Ήπειρο ως «γη των τεράστιων αντιφάσεων» αφού η φτώχεια της δεν συμβαδίζει με τον τεράστιο φυσικό της πλούτο σε χλωρίδα και πανίδα ο οποίος μπορεί να αποτελέσει βάση ανάπτυξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Σε ένα τόπο τόσο πλούσιο σε υδάτινους πόρους, η προστασία αλλά και η αξιοποίηση αυτού του πολύτιμου δημόσιου αγαθού όπως είναι το νερό, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ.  


Τα απείρου κάλλους τοπία με τα βουνά, τις λίμνες, τα ποτάμια, τα υπέροχα ελατοστόλιστα  χωριά,  η βιοποικιλότητα του Αμβρακικού κόλπου, μαζί με τα βυζαντινά μνημεία της πόλης  της Άρτας συνθέτουν τη βάση ανάπτυξης του τόπου τόσο στον τουριστικό όσο και στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Σχέδια που θα σημάνουν το  τέλος στην ερημοποίηση της επαρχίας και θα δώσουν πνοή ανάπτυξης αντίθετα με τις πολιτικές του παρελθόντος που η Ελλάδα επιδοτούνταν με τις ευλογίες τόσο των Ελληνικών όσο και των Ευρωπαϊκών πολιτικών για να μην παράγει και να αστικοποιείται ασύστολα.

Και οι δύο τους νέοι άνθρωποι με τα χέρια καθαρά, υποδειγματικοί οικογενειάρχες, δραστήριοι, με κοινούς αγώνες που ξεκινούν από τα μαθητικά τους χρόνια, ηθικές αρχές, όραμα και πίστη στις δυνατότητες του τόπου, καθώς και όρεξη για σκληρή δουλειά, κατεβαίνουν στις εκλογές του Ιανουαρίου με τα μανίκια σηκωμένα γνωρίζοντας πολύ καλά τόσο τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές προκλήσεις που πλήττουν την χώρα.

Ο Αλέξης κι ο Βασίλης έχουν και οι δύο μικρά παιδιά και κατανοούν πόσο σημαντικό είναι να διαφυλαχτεί το μέλλον των νέων μέσω της υπεράσπισης των συμφερόντων της  χώρας πράγμα το οποίο ασπάζονται τόσο η Μπέττυ Μπαζιάνα όσο και η Έλενα και γι’ αυτό και στέκονται δίπλα στους συζύγους τους στην θέληση τους να εμπλακούν σε αυτό το δύσκολο έργο.

Δύναμη από το Αθαμάνιο λοιπόν, οι δύο αντιπρόσωποι του Σύριζα, ένα κόμμα που προασπίζεται τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου κι έρχεται για να σαρώσει φέρνοντας ένα κύμα αντίστασης στην πολιτική των μνημονίων που συνεχίζει να εξαθλιώνει τον Ελληνικό λαό, έχουμε χρέος  να το στηρίξουμε ως συντοπίτες τους.  Άλλωστε η Ευρωπαϊκή γνώμη έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει και να αποδέχεται πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι Ευρωπαϊκό και δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται μονομερώς. Καιρός να το αποδεχτούμε κι εμείς!
Έλια Στασινού

Ακολουθούν Φωτό του Αλέξη Τσίπρα και Βασίλη Τσίρκα από Αθαμάνιο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου