Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Το κάστρο της Άρτας στοιχειώνεται από το παρελθόν του


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΞΕΝΙΑ ΑΡΤΑΣ"

Αγαπητοί φίλοι, το πρόβλημα που προκύπτει με το"ΧΕΝΙΑ" Άρτας δεν είναι που το κτήριο είναι ένα σαν κι`αυτά, που είναι διάσπαρτα στην Ελλάδα και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο (βλέπε φωτο). 


Δεν είναι που είναι ακαλαίσθητο (χωρίς χαρακτήρα) και κακή ξεπατικούρα "Bauhaus". Δεν είναι που δεν θα έχει η πόλη ένα μοναδικό χώρο για σύγχρονο πολιτισμό έστω με αυτό το κτήριο.


Δεν είναι που έκαναν πάνω από 20 χρόνια να αποφασίσουν οτι τελικά η Άρτα χρειάζεται ένα ακόμη ξενοδοχείο (ίσως με γήπεδο τέννις) ..Δεν..Δεν...


Το πρόβλημα είναι που τέτοιες αποφάσεις μέχρι σήμερα παίρνουν κυρίως άνθρωποι χωρίς όραμα, καλλιέργεια και αγάπη για τα παιδιά. Δυστυχία σκέτη...Είναι καιρός να ακουστούν οι φωνές, που επι τέλους γνωρίζουν δυό πράγματα παραπάνω, για να ωφεληθεί ο τόπος. 

Αυτή η πονηριά και η ιδιοτέλεια μας έχει καταστρέψει.


Για το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης
Βασίλης Σταύρου
ΥΓ. ΟΙ σωστά σχεδιασμένοι χώροι πολιτισμού αποφέρουν πάντα οφέλη (και οικονομικά) . Η Άρτα δέν μπορεί να θεωρηθεί σύγχρονη πόλη χωρίς έναν τέτοιο χώρο.Οι πολιτισμικές ανάγκες του αιώνα που διανύουμε απαιτούν χώρους ανοιχτούς στους νέους, να μπορέσουν να σκεφτούν και να δημιουργήσουν.

Το μέλλον είναι εκεί και όχι στις νοσταλγικές μας σκέψεις και την όποια αίγλη (?) του παρελθόντος.Τρίζουν τα θεμέλια της Παρηγορήτριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου