Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Που πήγε η παιδική χαρά Αθαμανίου μπαμπά;



Της Έλιας Στασινού

Αυτή την θλιβερή εικόνα αντίκρισαν τα Aθαμανιωτόπουλα όταν βγήκε ο ήλιος και τρέξανε χαρούμενα για την καθιερωμένη τους βόλτα στην παιδική χαρά Αθαμανίου. "Που πήγε η παιδική "χαλά" μπαμπά;" γκρίνιαξε το μικρούλι της παρέας και η καρδιά ολονών μας ράγισε!

Εδώ και 5 χρόνια χρόνια ζητούσαμε να φτιαχτεί, καθώς είχαν ξεχαρβαλωθεί τα παιχνίδια, αλλά το αίτημα μας δεν έβρισκε καμία ανταπόκριση. Πέρυσι το Σεπτέμβρη μάλιστα μαζέψαμε και υπογραφές από κατοίκους του χωριού. Η απάντηση ήταν οτι όταν εξασφαλιστούν τα κονδύλια θα δοθεί και πάλι για χρήση στους κατοίκους. Αντί αυτού πάραυτα ο δήμος προτίμησε να την εξαφανίσει εντελώς! Πάλι καλά που έμειναν και τα παγκάκια!

Είμαστε ένα χωριό στο οποίο λειτουργεί διθέσιο δημοτικό και νηπιαγωγείο με σχεδόν 30 μαθητές, για να μην αναφέρουμε και πόσα μωρά υπάρχουν στην περιοχή. Είναι ντροπή σε μία τέτοιο απομακρυσμένο τόπο να μην υπάρχει τουλάχιστον μία υποδομή για τα παιδιά μας, πόσο μάλλον όταν το χωριό γεμίζει από εκατοντάδες μικρούς επισκέπτες την περίοδο των γιορτών.



Ακούσαμε διάφορες δικαιολογίες απο εκπροσώπους του δήμου, του τύπου, απαγορεύεται να λειτουργούν παιδικές χαρές κοντά σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, πράγμα το οποίο δεν ισχύει πλέον με την καινούργια νομοθεσία. Δείτε παρακάτω τον σύνδεσμο:

  1. Η περίπτωση β του άρθρου 2 της 28492/2009 απόφασής μας τροποποιείται ως ακολούθως:
    «β.   Να μη γειτνιάζει με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ή κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό να εξασφαλίζεται η άνετη και ασφαλής πρόσβαση των χρηστών με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας. Όταν γειτνιάζει με οδικό ή σιδηροδρομικό δίκτυο που προκαλεί υψηλό θόρυβο, να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα ηχοπροστασίας».

Τι ζητάμε λοιπόν; Τα αυτονόητα! Ένα χώρο για τα παιδιά μας! Και το αποκορύφωμα όλων είναι οτι ένας απελπισμένος παππούς είχε ξεκινήσει να επιδιορθώνει καποια κατεστραμένα παιχνίδια με ότι μέσα διέθετε! "Ανίκανοι ακόμα και για μια παιδική χαρά, ντροπή μόνο ντροπή!" σχολίασε ποστάροντας στο facebook μία φωτογραφία με τις ξεχαρβαλωμένες κούνιες. Και ποιός τον αδικεί; δίκιο δεν έχει ο Άνθρωπος;




Η αίτηση για την παιδική χαρά Αθαμανίου

Η απάντηση του Δήμου Κ. Τζουμέρκων για την παιδική χαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου