Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Σήμανση για Τζουμέρκα στην Ιόνια οδό ζητούν επίσημα Δήμος και επαγγελματίες Κ. Τζουμέρκων


Επίσημη επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτή Βασίλη Τσίρκα, Γ.Γ Υπουργείο Υποδομών Γ. Δέδε, Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά και Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη απέστειλαν τόσο ο Δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης όσο και ο νεοσύστατος Σύλλογος Επαγγελματιών Κεντρικών Τζουμέρκων.

Ο λόγος ήταν το αίτημα για τη σήμανση της εξόδου Άρτας Τρικάλων στην Ιόνια οδό,
η οποία αποτελεί έξοδο και για τα Κεντρικά Τζουμέρκα. Η επιστολή με αριθ. πρωτ 5374, 04/08/2017 αναφέρει τα εξής :


"Με γνώμονα την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση της επισκεψιμότητας στη Δυτική Ελλάδα, τη σταδιακή αναγνώριση του ιδιαίτερου τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η περιοχή των Τζουμέρκων, καθώς και την αύξηση των τουριστικών υποδομών σε κλίνες και χώρους μαζικής εστίασης στο Δήμο μας, θεωρούμε άκρως απαραίτητη την σήμανση με τον προορισμό «Τζουμέρκα» στην Ιόνια οδό.
Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σηματοδότησης στον Κεντρικό άξονα της Ιονίας οδού στην έξοδο της εθνικής οδού Άρτας –Τρικάλων  με την ονομασία «Κ. Τζουμέρκα» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ώστε οι επισκέπτες να βρίσκουν άμεσα και εύκολα τον προορισμό τους στην έδρα του Δήμου Κ. Τζουμέρκων του Ν. Άρτας."
Θεωρούμε εύλογο το αίτημα τους και ελπίζουμε οι αρχές να ανταποκριθούν άμεσα καθώς σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμος και ο κόμβος για τα Β. Τζουμέρκα στα Γιάννενα οπότε δεν θα θέλαμε οι επισκέπτες για Τζουμέρκα να "παραπλανούνται". Όπως όλοι γνωρίζουμε τα Τζουμέρκα Άρτας αποτελούν τα 2/3 του ορεινού όγκου των Τζουμέρκων το άλλο 1/3 ανήκει στα Γιάννενα και Τρίκαλα. 

Της Έλιας Στασινού



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου