Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Οι Πηγές Κωστηλάτας εμφιαλώνουν κατευθείαν από τους παγετώνες των Τζουμέρκων!




Από τους παγετώνες των Τζουμέρκων εμφιαλώνεται το νερό "Πηγές Κωστηλάτας" στην Ήπειρο


Η διαδρομή του νερού "Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο" από τα Τζουμέρκα στο ποτήρι σας



Οι πηγές Κωστηλάτας

Οι πηγές Κωστηλάτας βρίσκονται σε ένα από τα επιβλητικότερα ορεινά συμπλέγματα των Αθαμανικών Ορέων, που θεωρούνται από τις πιο άγριες κορυφογραμμές της Πίνδου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν περισσότερες από 300 πηγές νερού.
Κάθε σταγόνα του φυσικού μεταλλικού νερού “Κωστηλάτα” ξεκινά -ως νιφάδα χιονιού ή σταγόνα βροχής- από τις κορυφές των Αθαμανικών Ορέων, συνεχίζει την πορεία του υπογείως, περνώντας μέσα από τα βραχώδη φίλτρα της φύσης, αναβλύζει στην πηγή του σε υψόμετρο 1.450μ. όπου και γίνεται η εμφιάλωσή του σε μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής.
Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η σταθερότητα της ποιότητάς του ώστε να παραμένει να νερό άκρως καθαρό, φυσικό, ανεπηρέαστο από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση, προστατευμένο από ένα φρούριο γεωλογικών στρωμάτων που ενισχύονται από τους πάγους του χειμώνα. Πρόκειται δηλαδή για ένα ‘ακατέργαστο διαμάντι’, ένα δώρο της φύσης που μπορείτε να το απολαμβάνετε καθημερινά. Είναι απόλυτα προστατευμένο από κάθε κίνδυνο μόλυνσης, λόγω της αποκλειστικά υπόγειας προέλευσής του και της απαγόρευσης ρυπογόνων δραστηριοτήτων στην περιοχή της πηγής.

Ποιοτικά χαρακτηριστικά

Μακριά από οποιαδήποτε διαδικασία απολύμανσης ή χημικής κατεργασίας, το νερό αποκτά με τρόπο αργό και σίγουρο την ιδανική χημική ισορροπία σε μέταλλα και pH και ταυτόχρονα μας χαρίζει την αξεπέραστα απαλή και δροσερή του γεύση.
Η εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητά του τόσο σε νάτριο (Na+: 1,1 mg/l) όσο και σε μαγνήσιο (Mg++: 2,0 mg/l), το καθιστά κατάλληλο σε ανθρώπους που ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλή σε νάτριο και συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, το μαγνήσιο συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, των μυών, των νευρών και έχει καθαρτικές και διουρητικές ιδιότητες.
Η πλούσια περιεκτικότητά του σε ασβέστιο (Ca+: 36,7 mg/l) που προέρχεται από τα πετρώματα (ασβεστόλιθος, δολομίτης) μέσω των οποίων διέρχεται το νερό, βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην ανάπτυξη των οστών και των δοντιών και είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των μυών. Διακρίνεται από μια απίστευτα χαμηλή ολική σκληρότητα (CaCo3-: 95,7mg/l) που το καθιστά εύγευστο, απαλό, ελαφρύ νερό για κάθε καταναλωτή.

Διασφάλιση ποιότητας

Καθημερινά εξειδικευμένο προσωπικό λαμβάνει δείγματα νερού και πραγματοποιεί αναλύσεις, σε ένα πλήρως εξοπλισμένο χημικό εργαστήριο εντός του εργοστασίου, ώστε να εξασφαλίζεται η κορυφαία ποιότητα του νερού.
Επιβεβαίωση αποτελεί η τέλεια μικροβιολογική σύνθεση και οι επίσημες χημικές αναλύσεις, που πιστοποιούν τη χαμηλή περιεκτικότητα του νερού σε νιτρικά και διαλυμένα άλατα και την εξαιρετικά χαμηλή του ολική σκληρότητα, που το κατατάσσει σε ένα από τα πιο ολιγομεταλλικά νερά στην Ευρώπη.

Βραβεύσεις
Βράβευση ως εξαιρετικό νερό

To 2016 το νερό «Πηγές Κωστηλάτας» έλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη μέγιστη διάκριση των 3 αστεριών του Βραβείου Ανώτερης Γεύσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης και Ποιότητας (iTQi), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, την πιο εξειδικευμένη κριτική επιτροπή στον κόσμο που αναλαμβάνει να πιστοποιεί και να αναδεικνύει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.
Χημική ανάλυση Γενικού Χημείου του Κράτους: 30/043/1332/22-07-2014
Ολική σκληρότητα: 95,7 mg/l (ως CaCO3)             
Αγωγιμότητα: 182,7 μS/cm (20oC)           
pH: 7.7 
Στερεό υπόλειμμα: 112 mg/l (180οC)
Ca++ : 34,6 (mg/l)            
Mg++ : 2,28 (mg/l)          
Na+ : 1,46 (mg/l)             
K+ : 0,25 (mg/l) 
Cl– : 1,37 (mg/l)
SO4— : 4,35 (mg/l)          
NO3– : 1,58 (mg/l)          
NO2– : <0,006 (mg/l)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου