Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Πέστροφα, ράφτινγκ και μπάνιο στο "Πέτρινο του Αχελώου" στα Τζουμέρκα


Της Έλιας Στασινού

Σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον, εκεί που οι πρόποδες των Αθαμανικών ορέων (Τζουμέρκων) συναντούν τις όχθες του ποταμού Αχελώου, στο Σκαρπάρι Θεοδωριάνων βρίσκει κανείς ολόφρεσκια πέστροφα ψημένη με περίσσια μαστοριά!

Ο λόγος για "Το Πέτρινο του Αχελώου" της οικογένειας Π. Τσαλοκώστα οι οποίοι ίδρυσαν, πάνω από 20 χρόνια πριν, το εκτροφείο πέστροφας, όπου στο μικρό ξύλινο μαγαζάκι που διατηρούσαν έψηναν τα ψάρια που εκτρέφονταν από τους ίδιους και σήμερα κατάφεραν να φτιάξουν αυτό το υπέροχο πέτρινο αρχοντικό με θέα το ποτάμι και το βουνό! Τα ψάρια ταΐζονται με φυσικές τροφές χωρίς φάρμακα και βιταμίνες σε πεντακάθαρα νερά που συνεχώς ανανεώνονται από το ποτάμι. Ο δε πελάτης έχει τη δυνατότητα να ψαρέψει μόνος του την πέστροφα της αρεσκείας του και να ψηθεί επιτόπου μπροστά του!

Επειδή το μέρος προσφέρεται ιδανικά για δραστηριότητες στη φύση, όταν μπαίνει η άνοιξη γύρω στον Απρίλη μήνα, με βάση Το πέτρινο του Αχελώου διοργανώνονται εξορμήσεις Rafting στον Ποταμό σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο από την εταιρία Escape Way!!! Επίσης ο Αχελώος προσφέρεται και για μπάνιο το καλοκαίρι καθώς αυτή η συνήθεια των ντόπιων έχει αρχίσει να γίνεται πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Ειδικά εκεί που ο ποταμός σχηματίζει μικρές λιμνούλες μικροί μεγάλοι βρίσκουν μία όαση στα δροσερά νερά του (πληροφορίες θα βρείτε στο άρθρο Αχελώος η παραλία των Τζουμέρκων).

Σε απόσταση περίπου 9 χλμ από το Σκαρπάρι βρίσκονται και οι περίφημοι δίδυμοι Καταρράκτες της Σούδας στα Θεοδώριανα όπου υπάρχει σημασμένο μονοπάτι που σε οδηγεί εκεί σε μισή ωρίτσα μέσα σε πυκνό ελατόδασος, θέλει λίγο αντοχή και αθλητικά παπούτσια αλλά η θέα που θα αντικρίσετε θα σας ανταμείψει!

Εάν λοιπόν είστε περιπετειώδης τύπος, αγαπάτε την φρέσκια πέστροφα και την περιήγηση στα βουνά, τότε "Το Πέτρινο του Αχελώου" είναι ο προορισμός σας!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου