Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Δεν παίρνει άλλη αναβολή ο περιφερειακός Αθαμανίου


Διαχρονικό αίτημα αποτελούσε για πάνω απο 20ετία η αποπεράτωση του περιφερειακού δρόμου Αθαμανίου ο οποίος αποτελούσε τη μοναδική δίοδο για τα Θεοδώριανα και μέχρι σήμερα είναι χωματόδρομος. Τη δεκαετία του 80 όμως έγινε ο κοινοτικός δρόμος που διέσχιζε το χωριό για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του, οι οποίοι παραχώρησαν τμήματα οικοπέδων τους, κι έτσι κάπως βολεύονταν έμμεσα και τα Θεοδώριανα, γι' αυτό το λόγο το αίτημα παρέμεινε στα συρτάρια από τότε.





Τα τελευταία 4 χρόνια όμως με την κατασκευή του εργοστασίου φυσικού μεταλλικού νερού "Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο", όπου δουλεύουν πολλοί συγχωριανοί μας και είναι σημαντική πηγή εσόδων για την περιοχή, το αίτημα αυτό αποτελεί προτεραιότητα καθώς ο υπάρχων δρόμος  σε πολλά σημεία έχει υποστεί ζημίες και δεν ενδείκνυται για τη διέλευση βαρέων οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του.


Οι νταλίκες περνάνε κυριολεκτικά δίπλα απο τα παράθυρα των σπιτιών, η διέλευση δύο οχημάτων είναι σε πάρα πολλά σημεία αδύνατη, πόσο μάλλον αν διασταυρωθούν δύο βαρέα οχήματα. Το πρόβλημα αυτό προυπήρχε και φυσικά είναι εντονότερο απο την Άνοιξη και μετά όταν αρχίζει και η διέλευση νταλικών που μεταφέρουν ζώα στο βουνό και διογκώνεται αφού αυξάνεται η ζήτηση νερού άρα και η ανάγκη για μεταφορά του. Οι "Πηγές Κωστηλάτας" έχουν χρηματοδοτήσει κάποιες μικρές διορθώσεις αλλά είναι προσωρινές λύσεις.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή καθώς αποτελεί κίνδυνο για όλους όσους χρησιμοποιούν το δρόμο αυτό. Επειδή ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι λοιπόν, αποφασίσαμε να κάνουμε τοπικό συμβούλιο μαζεύοντας 200 υπογραφές περίπου και το θέμα εγκρίθηκε και απο το δημοτικό συμβούλιο.



Έχουμε ήδη αποταθεί και στον αντιπεριφερειάρχη και στην περιφέρεια για την επίλυση του προβλήματος και η απάντηση ήταν ότι είναι ενήμεροι για το πρόβλημα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν κονδύλια. Αυτό που ζητάμε λοιπόν είναι να εκπονηθεί μελέτη απο την περιφέρεια, η οποία κοστίζει γύρω στις 5.000 ευρώ και απο εκεί και πέρα να απευθυνθούμε και σε άλλους φορείς του δημοσίου που έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν το έργο. Με μία πρόχειρη προμελέτη που έγινε με πρωτοβουλία συγχωριανών το έργο υπολογίζεται να κοστίσει γύρω στις 800.000 ευρώ.

Κατανοούμε οτι τα κονδύλια είναι δύσκολα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε όμως πρόκειται για την ασφάλεια μας και είμαστε σίγουροι οτι το αίτημα μας θα βρει ανταπόκριση άμεσα.

Έλια Στασινού



1 σχόλιο: