Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

"Ζεύκι" εστία προώθησης του πολιτισμού των Τζουμέρκων με διαδικασίες μυσταγωγίας!


Της Έλιας Στασινού*

Για 5η συνεχή χρονιά διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία η γιορτή Κρασιού στο "Ζεύκι" στο Βαθύκαμπο Άρτας και με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε οτι κάθε χρόνος που περνάει γίνεται όλο και καλύτερη. Φέτος το κελάρι του οινοποιείου ανακαινίστηκε και, εκτός από τα εκλεκτά κρασιά του, φιλοξένησε τοπικά προϊόντα καθώς και έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από τα χωριά του Αράχθου.

Τα κοντοσούβλια είχαν την τιμητική τους στροβιλίζοντας προκλητικά στον υπαίθριο χώρο, το κρασί για άλλη μια φορά μας μάγεψε και άνοιξε τους διαύλους επικοινωνίας, η καρδιά ευφράνθηκε, τα παιδάκια παίξανε ελεύθερα με την ψυχή τους στο γήπεδο, στην παιδική χαρά και ήρθαν σε επαφή με τα ζωάκια της φάρμας!

Όλοι ανεξαιρέτως έμειναν ευχαριστημένοι και πιστέψτε με πως το κρασί του "Ζεύκι" είναι απο τα πιο αρωματικά που έχω γευτεί, γεγονός που οφείλεται στην "Ζαμπέλα", ποικιλία που παλεύουμε χρόνια στα Τζουμέρκα να την κάνουμε "ΠΟΠ" η οποία καταφέρνει να σε φέρει σε ευφορία χωρίς να σε χαλάει στο ελάχιστο! Και όλα αυτά τα γεύεσαι και τα αισθάνεσαι μέσα στο υπέροχο, εξωτικό τοπίο που σε περιβάλλει με διαδικασίες που θυμίζουν μυσταγωγία!

Φτάνοντας στον ποταμό Άραχθο θαρρείς πως εισέρχεσαι σε τροπική ζώνη, η βλάστηση είναι τόσο πυκνή που σε πνίγει στην κυριολεξία και άνετα θυμίζει Αμαζόνιο! Οι δύο ταβέρνες που λειτουργούν στην περιοχή τα τελευταία 5 χρόνια "Το ζεύκι" και "Ο Σφήκας" στο διπλανό Κρυονέρι έχουν μετατρέψει μία "άγονη" περιοχή, και βάζω αποσιωπητικά διότι μόνο άγονη δεν είναι, σε κέντρο διερχομένων!

Το Ζεύκι έχει μετεξελιχθεί σε μέρος συνάντησης σύγχρονου οραματισμού και κέντρου επικοινωνίας ανθρώπων που πραγματικά νοιάζονται και θέλουν να βρουν λύσεις για τούτο τον τόπο. Φυσικά όλα αυτά τα χρωστάμε στον ιδιοκτήτη του τον Κώστα Βασιλείου ο οποίος με την άσβεστη φλόγα του πάθους του για την περιοχή κατάφερε να φτιάξει ουσιαστικά μία εστία που αγκαλιάζει όλους τους νέους ανθρώπους που επιχειρούν και θέλουν να αξιώσουν στον τόπο τους. Να ΄ναι καλά ο άνθρωπος και να αποτελεί για πάρα πολλά χρόνια ακόμα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας! Τον ευχαριστούμε για όλα!





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου