Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Μαθήματα μουσικής για τα παιδιά των Τζουμέρκων!



Στη φωτό από αριστερά ο καθηγητής εγχόρδων Κώστας Μπαλαούρας, 
η φιλόλογος Αννίτα Νούσια υπάλληλος του Κ.Δ.Α.Π, Ο Αργύρης Μπουζάνης 
πρόεδρος της κοινωφελούς, η Έλια Στασινού μέλος της κοινωφελούς, 
ο Βαγγέλης Τριάντος νηπιαγωγός και διευθυντής του Κ.Δ.Α.Π

Τον Οκτώβρη ξεκίνησαν τα μαθήματα μουσικής μέσω της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων με τον καθηγητή έγχορδων Κώστα Μπαλαούρα στο χώρο του Κ.Δ.Α.Π στο Βουργαρέλι Άρτας.

Τα παιδιά διδάσκονται τρία είδη εγχόρδων οργάνων κιθάρα, βιολί και μπουζούκι. Οι γονείς από την αρχή ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα της κοινωφελούς και τα παιδιά ανυπομονούσαν να πιάσουν στα χέρια τους τα μουσικά όργανα! Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Δευτέρα ως εξής 2:15 - 3:00 Μπουζούκι, 3:00 - 3:45 βιολί, 3:45 - 4:30 Κιθάρα και θα συνεχιστούν μέχρι τέλη Μαίου. Δικαίωμα εγγραφής έχουν φυσικά όλα τα παιδιά και μεγαλύτερης ηλικίας όχι μόνο τα εγγεγραμμένα στο Κ.Δ.Α.Π.

Είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε, τα Τζουμέρκα είναι μία απομακρυσμένη περιοχή και τα παιδιά δεν έχουν ίσες ευκαιρίες και διεξόδους όπως τα παιδιά της πόλης. Κατά ομολογία των γονιών μάλιστα ανυπομονούν κάθε Δευτέρα για τα μαθήματα και είναι κατενθουσιασμένα.

Σε μέρη όπως τα δικά μας ακόμη και το Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π) δυσκολεύεται να λειτουργήσει λόγω του χαμηλού αριθμού μικρών παιδιών και γίνεται μεγάλος αγώνας για να το κρατήσουμε ανοιχτό.

Η μικρή ζεστή αγκαλιά του Κ.Δ.Α.Π φιλοξενεί 30 παιδάκια τα απογεύματα, τα οποία παίζουν, ζωγραφίζουν, ακούν παραμύθια και απασχολούνται από τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται εκεί. Φέτος μάλιστα που το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με τα μαθήματα μουσικής άνοιξε η όρεξη τους για δημιουργία και ενημέρωσαν πως σκοπεύουν να ετοιμάσουν και μια θεατρική παράσταση! Αναμένουμε με ανυπομονησία λοιπόν να τα θαυμάσουμε να παίξουν στο σανίδι και γιατί όχι να δώσουν και την πρώτη τους συναυλία στο δήμο!

Της Έλιας Στασινού



Την πρώτη μέρα ο καθηγητής εγχόρδων Κώστα Μπαλαούρας κάνει μία μικρή επίδειξη
στα παιδιά ώστε να διαλέξουν το όργανο της αρεσκείας τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου