Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Υπεγράφη η σύμβαση για το Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων στα Θεοδώριανα

Στις 7/7/2020 υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών  και Μεταφορών και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Προγραμματική Σύμβαση για το έργο: «Κατασκευή αθλητικού και ψυχαγωγικού πάρκου στη θέση «Σταυρός» της Τ.Κ. Θεοδωριάνων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και της σύνδεσης με οδικό δίκτυο», προϋπολογισμού μέχρι 5.000.000,00€.

Την Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν εκ μέρους  του Υπουργείου, ο Γενικός Γραμματέας  Υποδομών Γεώργιος Καραγιάννης,  και εκ μέρους του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος. Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γεώργιος Στύλιος.

Είχε προηγηθεί της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης η με αριθμό  Β/ΠΡΣΟΟ7/ΟΔ/οικ. 2333/10-05-2019 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη για την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και το ενδιαφέρον του πρώην Γενικού Γραμματέα Γεώργιου Δέδε για την χρηματοδότηση του έργου.

Προβλέπεται από την μελέτη του έργου να κατασκευαστεί: η οδική σύνδεση του Αθλητικού και Ψυχαγωγικού Πάρκου με τον άξονα Αθαμάνιο  - Θεοδώριανα μήκους 700,00m, πίστα χιονοδρομίας, πεδίο παιδικής πίστας, πεδίο χώρου στάθμευσης, παιδικό πάρκο, κυλιόμενος τάπητας, τσουλήθρα «tubby», συνθετική πίστα ΝΡ308, πεδία ιππασίας, πεδίο «paintball», πεδίο αναρρίχησης, πεδίο τοξοβολίας, πεδίο σαλέ, βιολογικός καθαρισμός και παρατηρητήριο.

1 σχόλιο: