Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Trekking Athamanicus - 5θήμερη διάσχιση Αθαμανικών Ορέων


Το ''Exp.trekking'' σας προσκαλεί και φέτος στην 5ήμερη διάσχιση των Αθαμανικών βουνών!! 
 
    Αυτό το καλοκαίρι αλλάζουμε χώρο συνάντησης και σημείο εκκίνησης. Στόχος μας είναι να δώσουμε την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν ακόμη μιά εκπληκτική πλευρά της οροσειράς των Τζουμέρκων που κρύβει δυνατές συγκινήσεις σε κάθε βήμα και απίθανο θέαμα σε κάθε ματιά!!!
   Το Trekking Athamanicus είναι μια 5ήμερη διάσχιση κορυφογραμμών καθαρά ορειβατικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε μυημένους φίλους της ορειβασίας που διαθέτουν την φυσική κατάσταση, την εμπειρία, αλλά και την αποφασιστικότητα που απαιτεί μια τέτοια είδους διάσχιση των δυσπρόσιτων βουνών της Ν. Πίνδου


   Στόχος μας είναι να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε με ασφάλεια την απαράμιλλη ομορφιά του αλπικού τοπίου που αδιαμφισβήτητα προσφέρουν τα Αθαμανικά όρη (Τζουμέρκα-Κακαρδίτσα), συμπεριλαμβανομένου και ενός αξιόλογου τμήματος του Περιστερίου μιας και ο 4ός και τελευταίος σταθμός κατασκήνωσης θα οργανωθεί στην μαγευτική Βερλίγκα.
   Η διάσχιση είναι ένα μακρύ ταξίδι 60 χιλιομέτρων που μας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τμηματικά και τα 3 αυτά εκπληκτικά βουνά της Ν. Πίνδου σε 4 ημερήσια τμήματα σύν 1 την 5ή μέρα όπου θα πραγματοποιηθεί η 3ώρη πεζοπορία κατάβασης και η αναχώρηση απ' το χωριό Χαλίκι .
   Περπατάμε καβάλα στην μακροσκελή κορυφογραμμή που τα συνδέει, ταξιδεύοντας σε υψόμετρο άνω των 2000 μέτρων σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια της πεζοπορίας μας, με το μάτι να χάνεται σε μια θάλασσα από βουνά που μας περικυκλώνουν, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτές οι 5 ημέρες δράσης θα είναι μια δυνατή εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους συμμετέχοντες παίρνοντας μαζί τους εικόνες και στιγμές από τα υψηλής αισθητικής βουνά της περιοχής.
  
Παροχές διοργάνωσης
   1) Συνοδεία στο Βουνό από τους εμπνευστές  - 2 έμπειρους και ενημερωμένους συνοδούς, γνώστες της ευρύτερης περιοχής, καθώς και όλων των τεχνικών που μπορούν να εξασφαλίσουν μια μεγάλη ομάδα που κινείται και διανυκτερεύει σε μεγάλα υψόμετρα (οργάνωση ομάδας, προσανατολισμός, πρώτες βοήθειες, τεχνικές διάσωσης). 

   2) Οργανωμένους σταθμούς κατασκήνωσης: Η ομάδα υποστήριξης έχει αναλάβει την οργάνωση των τεσσάρων σταθμών κατασκήνωσης που θα συναντούμε σχεδόν πάνω στην γραμμή της διάσχισης δίχως να χρειάζεται να παρεκκλίνουμε σημαντικά της πορείας μας χάνοντας υψομετρικές χρόνο και ενέργεια. Όλο αυτό σημαίνει πως η ομάδα υποστήριξης θα μεταφέρει με όχηματα όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό διαμονής και εστίασης στους σταθμούς που έχουμε επιλέξει, μιας και κάποιοι κακοτράχαλοι δρόμοι που εξυπηρετούν την κτηνοτροφία της περιοχής εδώ και χρόνια μας επιτρέπουν να προσεγγίζουμε βοσκότοπους σε υψόμετρα άνω των 2000 μέτρων.
Η οργάνωση των σταθμών συμπεριλαμβάνει τα εξής παρακάτω:

- Μεταφορά εξοπλισμού κατασκήνωσης (αντίσκηνο, υπνόσακος, υπόστρωμα).
- Μεταφορά πλούσιου γεύματος για να καλύψουμε τις διατροφικές μας ανάγκες στο τέλος κάθε ημέρας, καθώς και πρωινό συν πρόγευμα που θα μας δώσουν την απαιτούμενη ενέργεια.
- Μεταφορά νερού σε μπιτόνια των 5lt για να μην λείψει ποτέ και από κανέναν. *Το νερό θα μοιράζεται ανά άτομο και στην ποσότητα που του αντιστοιχεί.
- Μεταφορά καύσιμης ξυλείας για την φωτιά που θα μας ζεσταίνει και θα μας συντροφεύει τα βράδια.
- Μεταφορά επιπλέον ρουχισμού: Ο κάθε συμμετέχων θα έχει την δυνατότητα να αφήσει καθαρά ρούχα σε ασφαλές σημείο της βάσης μας με σκοπό να του έρχονται στούς κατασκηνωτικούς σταθμούς καθημερινά.
- Περισυλλογή συμμετεχόντων ανά πάσα ώρα και στιγμή, και από οποιοδήποτε σημείο χρειαστεί, εφόσον οι συντονιστές κρίνουμε πως είναι απαραίτητο.
- Μεταφορά συμμετεχόντων και εξοπλισμού από τον τελευταίο σταθμό κατασκήνωσης προς την βάση μας.
- Μετά το πέρας της κάθε ημέρας φτάνοντας στον σταθμό κατασκήνωσης εκτός των άλλων, η ομάδα υποστήριξης θα έχει φροντίσει να μας μεταφέρει καθαρό νερό σε δεξαμενή αρκετών λίτρων για τοπικό πλύσιμο. 
 
Επίλογος
Το  Trekking Athamanicus θα λάβει την εκκίνησή του από το ξωκκλήσι του Αή Λιά λίγο έξω απ το χωριό του Καταρράκτη το πρωί της Τετάρτης 27/6  κάτι που σημαίνει πως όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρευρίσκονται στο ξενοδοχείο Γεφύρι Πλάκας στον Άραχθο από την Tρίτη 26/6 το απόγευμα (το αργότερο 9μμ). Εκεί θα γίνει η γνωριμία της ομάδας, η ταξινόμηση του εξοπλισμού και η λεπτομερής ενημέρωση για όλο το πρόγραμμα της διάσχισης. 
Το όλο εγχείρημα θα διαρκέσει 5 ημέρες και απαιτεί 4 διανυκτερεύσεις. Εφόσον οργανωθεί και ο 4ος σταθμός κατασκήνωσης και η διάσχιση έχει σχεδόν τελειώσει φτάνουμε στην 5η ημέρα όπου αναλαμβάνουμε όλοι μαζί την ανασυγκρότηση του εξοπλισμού μας και προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή πίσω στην αφετηρία με τα οχήματα της διοργάνωσης.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας το γεγονός ότι κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους ίσως να μην έχετε την δυνατότητα να λείψετε από τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, και μιας και κάποιες από τις ημέρες που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί όλη η διάσχιση τυγχάνει να είναι εργάσιμες, σας ενημερώνουμε ότι δημιουργήσαμε την δυνατότητα να λάβετε μέρος ακόμη και τμηματικά επιλέγοντας τις ημερομηνίες που σας επιτρέπουν να παρευρεθείτε. Κατόπιν συνεννόησης η ομάδα υποστήριξης θα σας μεταφέρει με όχημα σε κάποιον από τους κατασκηνωτικούς σταθμούς μας. Το ίδιο ισχύει και για όσους ξεκινήσουν από την αφετηρία σε περίπτωση που έχουν προ επιλέξει την ημέρα που θα εγκαταλείψουν την διάσχιση.
Αναλυτικό πρόγραμμα - περιγραφή διαδρομής
    Με την άφιξη και του τελευταίου συμμετέχοντος την ημέρα πριν την έναρξη του Trekking: 

- Παράδοση κατασκηνωτικού εξοπλισμού (αντίσκηνο, υπνόσακο, υπόστρωμα), καθώς και του επιπλέον ρουχισμού που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της διάσχισης.
- Γνωριμία ομάδας μιας και για 5 ημέρες θα γίνουμε όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα.
- Λεπτομερή ενημέρωση για την όλη διοργάνωση της διάσχισης.
- Οργάνωση σακιδίου.
- Φαγητό και ύπνος. 

  1ή μέρα Τετάρτη 27/6
- Πρωινό ξύπνημα 6:00 π.μ.
- Πρωινό γεύμα 6:30 π.μ.
- Αναχώρηση από το ξενοδοχείο 7:15 (η μεταφορά μας στο σημείο εκκίνησης θα γίνει με οχήματα της Trekking Hellas)
- Εκκίνηση πεζοπορίας 8:00 π.μ.

    H ορειβατική διάσχιση των Αθαμανικών βουνών αλλάζει αφετηρία φέτος, συνεπώς και την γραμμή διάσχισης της 1ής ημέρας. Στόχος μας είναι να δώσουμε την δυνατότητα στούς συμμετέχοντες να γνωρίσουν άγνωστες μεριές των Τζουμέρκων όχι και τόσο περπατημένες που επιφυλάσσουν δυνατές συγκινήσεις ακόμη και στούς πιο απαιτητικούς ορειβάτες! Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από δυτικά αυτή τη φορά ξεκινώντας την πεζοπορία μας από το ξωκκλήσι του Αή Λιά. Το εκκλησάκι βρίσκεται λίγο έξω απ το χωριό του Καταρράκτη πρός το δασικό χωριό και είναι ένα από τα σημεία συνάντησης για τις αναβάσεις των δυτικών Τζουμέρκων. Από τον Αή Λιά και με κατεύθυνση ανατολική θα ανηφορίσουμε για περίπου 1,5 ώρα πρός το καταφύγιο του Καταρράκτη όπου θα μας δωθεί η δυνατότητα να ανεφοδιαστούμε πόσιμο νερό κάνοντας μικρή στάση ανασυγκρότησης. Σε πολύ λίγο χρόνο θα βρεθούμε στην είσοδο της θρυλικής "Σκάλας Σταμάτη" (τραβερσαριστό μονοπάτι/σύρμα* στίς απότομες πλαγιές του βουνού, ξεκινά περίπου απ τα 1700υψμ και καταλήγει στο οροπέδιο της Μπρέσενας 2000+υψμ).
   Κάτι λιγότερο από 4 ώρες θα χρειαστούν συνολικά για να φτάσουμε στο οροπέδιο και να κάνουμε την πρώτη μας μεγάλη στάση. Απολαμβάνοντας το θέαμα προς τις αλπικές κορυφές που κυκλώνουν στην κυριολεξία την Μπρέσενα θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε γεωγραφική ενημέρωση τόσο των Τζουμέρκων όσο και των βουνών που τα περιβάλλουν. Συνεχίζουμε ακολουθώντας ελαφρώς τοξωτή δεξιόστροφη πορεία ως το Γερακοβούνι (Γερανοβούνι ή Γυρνοβούνι) για να βρεθούμε από κει στην κορυφή Πλάκα 2364υψμ για αγνάντεμα. Σε μία περίπου ώρα από την Πλάκα θα προσπερνάμε με νότια κατεύθυνση τον Αρκουδόλακκο ώστε να βγούμε στην γραμμή που θα μας βάλει στο Κελάρι χάνοντας έτσι αρκετό υψόμετρο. Το Κελάρι είναι μία εντυπωσιακή αλλά κακοτράχαλη χούνη αρκετά μεγάλου αναπτύγματος οπού φήμες θέλουν τούς κάτοικους των Μελισσουργών να φορτώνουν πάγο απο κεί ακόμη και τον Αύγουστο!
   Κατηφορίζοντας με βορειοανατολική πορεία μέσα από τη χούνη έχουμε δεξιά μας τα εντυπωσιακά Κομμένα και αριστερά την Πλάκα, ενώ μπροστά χαμηλά αρχίζουμε να διακρίνουμε τους βοσκότοπους των Μελισσουργών και την θέση Μπαλτινέσι 1500υψμ όπου θα φιλοξενήσει και την πρώτη κατασκήνωση της διάσχισης. Ακολουθεί φαγητό και ξεκούραση ενώ δίπλα μας ακριβώς μπορούμε να εκμεταλευτούμε το συνεχούς ροής ρέμα της Κρανιάς για τοπικό πλύσιμο και έπειτα χαλάρωση γύρω απ' τη φωτιά που θα μας κρατήσει συντροφιά το βράδυ.
Διάρκεια πεζοπορίας: 8-9 ώρες.
 2ή ημέρα Πέμπτη 28/6
- Πρωινό ξύπνημα 6:00 π.μ.
- Πρωινό γεύμα 6:30 π.μ.
- Εκκίνηση πεζοπορίας 7:00 π.μ. 

   Ανηφορίζοντας από το «Μπαλτινέσι» και σε περίπου μία ώρα θα βρεθούμε καβάλα στη ράχη του αυχένα των Μελισσουργών (Αυτί) σε υψόμετρο 1720 μέτρων. Από εκεί, το θέαμα προς το υπόλοιπο τμήμα της Ν. Πίνδου είναι μοναδικό, καθώς μπορούμε να διακρίνουμε καθαρά μπροστά μας το νότιο αλπικό τμήμα των Τζουμέρκων, το όρος Χατζή, τα όρη του Βάλτου, και ακόμη πιο πέρα ως τα Άγραφα και τα Ευρυτανικά βουνά.
   Έπειτα αλλάζουμε κατεύθυνση και με πορεία πλέον ανατολική ανηφορίζουμε καβαλώντας την κορυφογραμμή που οδηγεί στην κορυφή Τούρλα 1900υψμ και στη συνέχεια στην κορυφή του Κριάκουρα Α. Βρισκόμαστε πλέον στα 2170 υψόμετρο και στην αρχή της μακροσκελούς οροσειράς της Κακαρδίτσας.
Από εδώ και πέρα, ακολουθούμε πορεία βόρεια προς τον Σταυρό με θέα την μαγευτική κοιλάδα των Μελισσουργών και την ανατολική όψη των Τζουμέρκων, με τις ψηλές και απότομες ορθοπλαγιές από την Μπρέσενα ως και τη Στρογγούλα. Εκεί θα μας περιμένει η ομάδα υποστήριξης οργανώνοντας τον 2ο σταθμό κατασκήνωσης στα 2030 υψόμετρο για φαγητό και ξεκούραση.
    Η φωτιά θα μας συντροφεύει και στην δεύτερή μας διανυκτέρευση, ενώ δεξαμενή με αρκετά λίτρα νερού θα βρίσκεται στον χώρο της κατασκήνωσης για τοπικό πλύσιμο, φροντίζοντας έτσι για την προσωπική μας υγιεινή, ώστε η τρίτη ημέρα να μας βρει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση!
Διάρκεια πεζοπορίας: 8 ώρες. 

 3ή ημέρα Παρασκευή 29/6
- Πρωινό ξύπνημα 6:00 π.μ.
- Πρωινό γεύμα 6:30 π.μ.
- Εκκίνηση πεζοπορίας 7:00 π.μ.

    Ξεκινώντας την πεζοπορία μας από τον “Σταυρό” και με κατεύθυνση βόρεια, ανηφορίζουμε καβάλα σε μια φαρδιά ράχη που μας οδηγεί ως την “Ρουίστα” (2254υψμ.). Από εκεί πέφτουμε ανατολικά για να πιάσουμε την κορυφογραμμή στην τοποθεσία “Χίλια Εξήντα”, η οποία συνδέει το δυτικό με το ανατολικό τμήμα της Κακαρδίτσας, κατευθυνόμενοι πλέον προς την ομώνυμη και ψηλότερη κορυφή της διάσχισης αλλά και της Ν. Πίνδου με υψόμετρο 2429 μέτρα. Διασχίζοντας τη ράχη, ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με μια μεγάλη πλαγιά περίπου 300 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς που μας ανεβάζει ως την κορυφή της Κακαρδίτσας από όπου μπορούμε να δούμε κυριολεκτικά τα πάντα και προς όλες τις κατευθύνσεις.
   Κάπου εδώ αξίζει να κάνουμε μια μεγάλη στάση για να θαυμάσουμε τα ατελείωτα βουνά που μας κυκλώνουν. Ολόκληρη η οροσειρά των Τζουμέρκων σε απόσταση αναπνοής, το Περιστέρι, ο Σμόλικας, η Τύμφη, η Νεμέρτσικα, ο Τόμαρος, ο Όλυμπος, ο Κόζιακας, η Τριγγία και τα Άγραφα, διακρίνονται πλέον καθαρά, ενώ βουνά χαμηλότερου υψομέτρου συνδέουν τα παραπάνω σχηματίζοντας μία θάλασσα από κορφές και καταπράσινους βοσκότοπους.
   Κατεβαίνοντας από την κορυφή και χάνοντας απότομα ύψος στα απότομα λιβάδια η πεζοπορία μας γίνεται ελαφρώς πιο απαιτητική. Σε λίγο χρόνο όμως θα βρεθούμε σε μια υπέροχη κόψη που μας πηγαίνει βόρεια και ανηφορίζει πρός την γειτονική κορυφή Αυθεντική 2380υψμ απ' όπου θα πάρουμε την ομαλή κορυφογραμμή με πορεία βόρεια πρός τον Καταραχιά. Λίγο πριν την κορυφή του θα συναντήσουμε την ράχη που θα μας ρίξει δυτικά στον προφήτη Ηλία (ξωκλήσι στα 1800υψμ) όπου συναντούμε ακόμη έναν ιδανικό σταθμό κατασκήνωσης, τον τρίτο κατά σειρά όπου η ομάδα υποστήριξης θα έχει ήδη οργανώσει. Φαγητό και ξεκούραση αγναντέυοντας το ηλιοβασίλεμα να πέφτει πίσω από τον Τόμαρο μέχρι να στηθεί και η φωτιά που θα μας ζεστάνει ως την ώρα του ύπνου.
Διάρκεια πεζοπορίας: 8-9 ώρες.

  4ή ημέρα Σάββατο 30/6 
- Πρωινό ξύπνημα 6:00 π.μ.
- Πρωινό γεύμα 6:30 π.μ.
- Εκκίνηση πεζοπορίας 7:00 π.μ. 

    Μικρή μετακίνηση με οχήματα της ομάδας υποστήριξης ως τον Μπάρο. Ο Μπάρος είναι δίπλα στο διάσελο που χαμηλώνοντας στα 1900υψμ συνδέει τα δυο βουνά Κακαρδίτσα και Περιστέρι (Λάκμος). Εκεί αναγκαστικά θα περπατήσουμε για ελάχιστα λεπτά στο ασφάλτινο οδικό δίκτυο (ίσως το ψηλότερο στην Ελλάδα, κομβικό σημείο, σύνορο τριών νομών, Άρτας, Τρικάλων και Ιωαννίνων), μέχρι να πέσουμε στο μονοπάτι που μας βάζει πλέον στον ορεινό όγκο του Περιστερίου και μας οδηγεί ψηλότερα για να πιάσουμε και πάλι την κορυφογραμμή που θα μας ταξιδέψει στην Βερλίγκα. Μόλις πάρουμε την υψομετρική που χρειάζεται για να βρεθούμε στην ράχη θα συναντήσουμε μία ακόμη υπέροχη κόψη η οποία μας δίνει ασφαλή περάσματα και μας κατευθύνει προς την “Σουφλομύτη”. Από κεί θα περάσουμε για να βρεθούμε ράχη-ράχη στον “Μέγα Τράπο” σε υψόμετρο 2240 μέτρα. Από  την κορυφή του Μέγα Τράπου το θέαμα είναι μοναδικό καθώς η απίστευτης ομορφιάς αλπική λίμνη Βερλίγκα κάνει την πρώτη της εμφάνιση πολλά υποσχόμενη για την διανυκτέρευση που θα ακολουθήσει.
  Κατεβαίνοντας από την κορυφή πέφτουμε στο διάσελο που συνδέει τον Μέγα Τράπο με την κορυφή “Τσουκαρέλα” όπου μας δίνει εύκολη πρόσβαση προς τη Βερλίγκα και τον 4ο και τελευταίο κατασκηνωτικό σταθμό σε υψόμετρο 2000 μέτρων.Εκεί θα μας περιμένει η ομάδα υποστήριξης με εκπλήξεις για να γιορτάσουμε όλοι μαζί το πέρας του Trekking Athamanicus.
Διάρκεια πεζοπορίας: 8-9 ώρες 

* Όλοι οι παραπάνω κατασκηνωτικοί σταθμοί που προεπιλέξαμε, μας δίνουν τη δυνατότητα της εναλλακτικής τοποθεσίας σε πολύ μικρή απόσταση από τους πρωταρχικούς σταθμούς, σε περίπτωση που ο καιρός δεν μας επιτρέψει να έχουμε μια άνετη και ασφαλή διανυκτέρευση.
*Το ίδιο ισχύει και για τις γραμμές της διάσχισης που θα ακολουθήσουμε.Σε περίπτωση που ο καιρός μας απαγορεύει να κινηθούμε ψηλά θα ακολουθήσουμε προεπιλεγμένες εναλλακτικές διαδρομές και κατασκηνωτικούς σταθμούς σε χαμηλότερα υψόμετρα. 
Ημέρα αναχώρησης Κυριακή 1/7
- Πρωινό ξύπνημα ελεύθερο
- Πρωινό γεύμα ελεύθερο
Εφόσον έχουμε χορτάσει πλέον θέαμα και ενέργεια από την παραμονή μας στην μαγευτική Βερλίγκα και όλη η παρέα είναι έτοιμη, έρχεται η ώρα της ανασυγκρότησης. Μαζεύουμε τον κατασκηνωτικό εξοπλισμό μας και τον μεταφέρουμε στα οχήματα υποστήριξης που θα περιμένουν λίγο πιο κάτω με σκοπό να μας μεταφέρουν πίσω στην βάση.
Αφήνοντας πίσω μας την Βερλίγκα ακολουθούμε κατηφορική πεζοπορική διαδρομή  ως το Χαλίκι απο όπου θα γίνει και η περισυλλογή.
-Λήξη διάσχισης 13:00
*Ακολουθεί 2ώρη μεταφορά με βαν ως το ξενοδοχείο ''Γεφύρι Πλάκας'' και αναχώρηση για τους προορισμούς σας το αργότερο στις 4μμ.
Απαραίτητος εξοπλισμός: 
1) Ορειβατικό μποτάκι: στρωμένο και στο σωστό νούμερο έως και ημιάκαμπτο με την σχετική αδιαβροχοποίηση.
2) Κατάλληλος ρουχισμός/ ισοθερμική μπλούζα, αδιάβροχα/μεμβράνες πάνω κάτω (παντελόνι/jacket), 2 ζευγ. κάλτσες, καπέλο, γυαλιά ηλίου.
3) Κατάλληλος ρουχισμός διανυκτέρευσης: θερμοεσώρουχα (πάνω/κάτω) ή ό,τι άλλο εσείς διαθέτετε.
4) Ορειβατικό σακίδιο άνω των 30lt.
5) Αντίσκηνο ενός ή δύο ατόμων: με αδιαβροχοποίηση (3/4 εποχών) σε περίπτωση ανεπιθύμητων καιρικών φαινομένων.
6) Υπνόσακος (εώς και -7) και υπόστρωμα.
7) Ράβδοι στήριξης (Μπατόν).
8) Υδροδοχείο χωρητικότητας 2lt.
9) Φακός κεφαλής / εφεδρικές μπαταρίες.
10) Προσωπικά αντικείμενα υγιεινής προστασίας: οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, χαρτί υγείας συν σακούλα για την περισυλλογή των προσωπικών μας απορριμμάτων, σαπούνι, πετσέτα και ό,τι άλλο θεωρείτε απαραίτητο. 
  
ΚΟΣΤΟΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 

-Για τους συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος σε όλη τη διάσχιση, το συνολικό κόστος θα είναι 240 ευρώ ανά άτομο.
-Για τους συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος τμηματικά, το κόστος θα είναι 70 ευρώ ανά άτομο ημερησίως.
-Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 25 άτομα.
-Η συμμετοχή θα διασφαλίζεται προκαταβάλοντας το ποσό των (40 ευρώ), ενώ η εξόφληση θα γίνεται με την άφιξη στην αφετηρία, μία μέρα πριν την εκκίνηση.
· Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, η προκαταβολή θα επιστρέφεται (ισχύει για ακυρώσεις που θα γίνουν έγκαιρα, και όχι την τελευταία εβδομάδα πριν την εκκίνηση του Trekking) 
Για τις καταθέσεις προκαταβολών /  Εθνική τράπεζα: 201/00 5000-89.
IBAN: GR500110 2010 0000 2010 0500 089 (δικαιούχος Τσιμπανάκος Απόστολης)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980682589
e mail: exp.trekking@gmail.com
Οργάνωση-Σχεδιασμός: Αποστόλης Τσιμπανάκος / Exp. trekking
Πληροφορίες σχετικά: 6980682589

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου