Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Τα Τζουμέρκα έξω από τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Epirus Trail της Περιφέρειας Ηπείρου



 

Στασινού Έλια fb Elia Stasinou email: eliastasinou@hotmail.gr
Σελίδα Αθαμανικά όρη Τζουμέρκα Άρτας
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Γιώργο Ζάψα
Κοινό των Ηπειρωτών στην ΠΕ Άρτας

Εδώ και δύο χρόνια, από το 2017, η Περιφέρεια Ηπείρου ετοιμάζει το μονοπάτι που διασχίζει την κορυφογραμμή της Πίνδου και ανήκει στην Π. Ηπείρου από το Γράμμο μέχρι τα Τζουμέρκα.

Όμως και σε αυτό τον τομέα ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού για μια ακόμη φορά μένουμε απέξω καθώς το μονοπάτι φτάνει μόνο μέχρι το κομμάτι των Τζουμέρκων που ανήκει στα Ιωάνιννα δηλαδή μέχρι τα Πράμαντα άντε και λίγο Άγναντα, έτσι για να μην λέμε ότι δεν  περιλαμβάνει καθόλου την Άρτα.

Η Περιφέρεια γνωρίζει πολύ καλά ότι η περιοχή μας διαθέτει πάρα πολλά ξενοδοχεία κυρίως στο Βουργαρέλι και Αθαμάνιο όπως επίσης στην Κυψέλη, στα Θεοδώριανα, στους Κτιστάδες, στον Καταρράκτη αλλά και στους Μελισσουργούς. Επίσης γνωρίζει τον ικανό αριθμό καταστημάτων μαζικής εστίασης στα Τζουμέρκα Άρτας.

 Ένα καλό ερώτημα, που οφείλει να απαντηθεί λοιπόν, είναι γιατί δεν προχωράει στη διάσχιση των Τζουμέρκων από τη Βόρεια πλευρά στην Νότια. Το συμέρασμα είναι πως για μια ακόμη φορά με λύπη μας διαπιστώνουμε πως η Άρτα απουσιάζει από οτιδήποτε αναπτυξιακό σχεδιάζει η Περιφέρεια Ηπείρου και οφείλουμε να αγωνιστούμε για να αλλάξει επιτέλους αυτή η κατάσταση.

Δείτε το σχεδιασμό του Epirus Trail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου