Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Φωτογραφικό workshop στα Ν. Τζουμέρκα τον Απρίλη


Το διήμερο φωτογραφικό Workshop έχει ως στόχο την φωτογράφιση στην ευρύτερη περιοχή των Θεοδωριάνων και της κοιλάδας του Αχελώου φτάνοντας έως και την ράχη Περδικόβρυση στα 1.500m υψόμετρο. Τα Θεοδώριανα βρίσκονται χτισμένα στην καρδιά της βαθιάς κοιλάδας στην νοτιοανατολική απόληξη της οροσειράς των Τζουμέρκων.

Η πεζοπορική διαδρομή μας ξεκινά με αφετηρία το καταφύγιο των Θεοδωριάνων πάνω σε σηματοδοτημένο μονοπάτι με προορισμό τους καταρράκτες ''Σούδα'' όπου τα παγωμένα νερά της «Γκούρας» πέφτουν από 25 μέτρα ύψος δημιουργώντας 2 δίδυμους καταρράκτες. Η πεζοπορική διαδρομή είναι εύκολη και διασχίζει τμήμα του ελατοδάσους που περιβάλλει το όμορφο και απομονωμένο χωριό των Θεοδωριάνων. Ψηλές κορυφές, έντονο γεωλογικό ανάγλυφο, αστείρευτα ρέματα, καταρράκτες, πλούσια χλωρίδα και απέραντο ορίζοντα στις υπόλοιπες βουνοκορφές της νότιας Πίνδου ακόμη και από τα χαμηλά υψόμετρα!

Αφού ολοκληρώσουμε την φωτογράφιση στην περιοχή, ακολουθεί οδική μετακίνηση 20΄ λεπτών για την δεύτερη τοποθεσία, την ράχη Περδικόβρυση λίγο έξω από το χωριό και 20' λεπτη ήπια ανάβαση ώστε να βρεθούμε στην προσιτή κορυφογραμμή στα 1500+ υψόμετρο όπου υπάρχει ιδανικό πλατώ για φωτογράφιση. Η εντυπωσιακή ράχη θα μας δώσει 360° άμεση θέα προς τα Τζουμέρκα, την Κακαρδίτσα, τα Άγραφα, την κοιλάδα Αχελώου και τα όρη Βάλτου, ενώ στο βάθος διακρίνονται με ευκολία η λίμνη Πουρναρίου (Άραχθος), ο Αμβρακικός κόλπος και νησιά του Ιονίου.

Η δεύτερη μέρα ξεκινάει με μια 40΄λεπτη μετακίνηση για τις όχθες του Αχελώου ποταμού και την κρεμαστή γέφυρα της Γλύστρας για φωτογράφιση. Στη συνέχεια ακολουθεί 20΄λεπτη οδική μετακίνηση για την θέση ''Πύργος'' όπου συναντούμε πλατώ πάνω στο δρόμο για πρακτική εξάσκηση. Από εκεί αντικρύζουμε ένα εκπληκτικό τοπίο με το ανάπτυγμα της κοιλάδας του Αχελώου ποταμού, με διαυγή νερά σε τυρκουάζ αποχρώσεις, να χάνεται στο χαώδες ορεινό σύμπλεγμα των Αγράφων! Οι κορυφές που περιβάλλουν την κοιλάδα κρατούν χιόνια τέλη Μάρτη και το βάθος της κοιλάδας είναι εντυπωσιακό.


Overview

Ημερομηνία διεξαγωγής: 19-21 Απριλίου 2019
Τοποθεσία: Θεοδώριανα, Κοιλάδα Αχελώου -Νότια Τζουμέρκα (Αθαμανικά όρη)
Αριθμός συμμετοχών: 7-15 άτομα
Σημείο συνάντησης: Καταφύγιο Θεοδωριάνων
Κόστος: €180 / άτομο

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το διήμερο φωτογραφικό workshop τοπίου στα Τζουμέρκα απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, λάτρεις της φύσης, που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της φωτογράφισης τοπίου σε έναν προορισμό μοναδικής ομορφιάς. Κατά την διάρκεια του διημέρου οι συμμετέχοντες θα μάθουν αλλά θα δουν στην πράξη βασικές τεχνικές φωτογράφισης τοπίου, θα ενημερωθούν για τον προγραμματισμό, την προετοιμασία και τη σωστή επιλογή φωτογραφικού εξοπλισμού.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 19 Απριλίου
• 18:00: Άφιξη στο καταφύγιο Θεοδωριάνων στα 900μ. υψόμετρο όπου θα ακολουθήσει φαγητό, ενημέρωση, προετοιμασία εξοπλισμού και προγραμματισμός για την επόμενη μέρα.

Σάββατο 20 Απριλίου
• 08:30: Πρωινό
• 09:15: Αναχώρηση από το καταφύγιο και πεζοπορική διαδρομή 30' λεπτών προς τους δίδυμους καταρράκτες ''Σούδα'' ύψους 25 μέτρων. Αφού ολοκληρώσουμε την φωτογράφιση στο σημείο, ακολουθεί οδική μετακίνηση 20΄ λεπτών για την δεύτερη τοποθεσία, την ράχη Περδικόβρυση και 20' λεπτη ήπια ανάβαση ώστε να βρεθούμε στην προσιτή κορυφογραμμή στα 1500+ υψόμετρο.
• 18:00: Επιστροφή στο καταφύγιο. Αξιολόγηση του φωτογραφικού υλικού της ημέρας, χρήσιμες πληροφορίες και τεχνικές τόσο για την φωτογράφιση τοπίου αλλά και για την νυχτερινή φωτογράφιση που θα ακολουθήσει.
• 21:00 Δείπνο/ Ελεύθερος χρόνος
• 23:00 – 01:00: Προαιρετική νυχτερινή φωτογράφιση

Κυριακή 21 Απριλίου

• 08:30: Πρωινό
• 09:15: Αναχώρηση από το καταφύγιο και οδική 40΄λεπτη μετακίνηση για τις όχθες του Αχελώου ποταμού και την κρεμαστή γέφυρα της Γλύστρας για φωτογράφιση. Στη συνέχεια ακολουθεί 20΄λεπτη οδική μετακίνηση για την θέση ''Πύργος'' όπου θα αφιερώσουμε αρκετό χρόνο στη φωτογράφιση του εκπληκτικού τοπίου.
• 14:00: Μετά την ολοκλήρωση του workshop αναχωρούμε για το Αθαμάνιο όπου θα κάνουμε στάση για γεύμα.
• 16:00 Αναχώρηση από την περιοχή.

Περιλαμβάνει:
Φωτογραφικό Workshop.
2 διανυκτερεύσεις με διαμονή, πρωινό & γεύμα.
Συνοδός βουνού.

Δεν συμπεριλαμβάνονται:
Υπόλοιπα γεύματα / ποτά
Προσωπικά έξοδα
Οτιδήποτε δεν ορίζεται ρητά στις καλύψεις του workshop
Οι μετακινήσεις από και προς την περιοχή

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις
E: b.giritziotis@gmail.com
T: +30 6974483143

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου