Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Η Αρτινή γαστρονομία ταξιδεύει στην Foodexpo


Μεγάλο το ενδιαφέρον των επισκεπτών της FOODEXPO για την εκδήλωση γαστρονομίας της Άρτας
Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση γαστρονομίας, που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Άρτας & ο Σύλλογος Εστίασης Διασκέδασης Άρτας, με τη στήριξη των Αρτινών επιχειρήσεων, του Συλλόγου Αρτοποιών Άρτας & της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO, που πραγματοποιήθηκε από τις 16-18 Μαρτίου στην Αθήνα στο MetropolitanExpo.
Χιλιάδες επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τα τοπικά αρτινά προϊόντα, καθώς και ηπειρώτικες συνταγές, που ετοίμασαν τα μέλη του Συλλόγου Αρτοποιών και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος έκανε αναλυτική αναφορά στα Αρτινά προϊόντα, τα οποία, όπως είπε, είναι αγνά και ποιοτικά γιατί παράγονται στον εύφορο κάμπο της Άρτας, στη λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού και τα Τζουμέρκα και μεταποιούνται, με υψηλών προδιαγραφών παραδοσιακούς τρόπους, από μικρές και μεσαίας δυναμικότητας οικογενειακές επιχειρήσεις.
«Αποδείξαμε ότι Άρτα και γαστρονομία είναι λέξεις συνώνυμες», δήλωσε ο κ. Γκολομάζος, στο πέρας της εκδήλωσης. Ο επισκέπτης της Άρτας μπορεί να απολαύσει από τα ψάρια και οστρακοειδή του Αμβρακικού, τα εσπεριδοειδή, τα ακτινίδια, τις ελιές, τα κρέατα και πουλερικά, τα γαλακτοκομικά, που, όπως είπε, παράγονται από υψηλής ποιότητας γάλα -αφού τα πρόβατα τρέφονται με βότανα υψηλής διατροφικής αξίας, που φύονται στα Τζουμέρκα-, γλυκά του κουταλιού, μέλι, βότανα & αρωματικά φυτά, τσίπουρο και λικέρ κ.ά.
Τέλος, ευχαρίστησε θερμά για τη συμβολή τους, το Σύλλογο Εστίασης Διασκέδασης Άρτας- που είχε και την πρωτοβουλία της Διοργάνωσης, τους Αρτινούς επιχειρηματίες, το Σύλλογο Αρτοποιών και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου