Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πανηγυρικό το κλίμα στο Αθαμάνιο για τον Αλέξη Τσίπρα




Πανηγυρικό ήταν το κλίμα εχτές το βράδυ στο Αθαμάνιο Άρτας στο χωριό καταγωγής του νέου Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Χαρά, αισιοδοξία και χαμόγελα στα χείλη όλων των κατοίκων αλλά και των ετεροδημοτών έχοντας  την ελπίδα στην καρδιά ότι τα περήφανα Τζουμέρκα θα βγουν πια από την αφάνεια και θα πάρουν τη θέση που τους αξίζει.

Από το πρωί κατέφθασαν τα κανάλια STAR, ALPHA και MEGA για να καταγράψουν τα συναισθήματα αλλά και να πάρουν συνέντευξη από τους Αθαμανιώτες για την οικογένεια του Αλέξη, τη σχέση τους με τον ίδιο αλλά και τα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια στο χωριό. Συγγενείς και φίλοι μαζεύτηκαν στα καφενεία είπαν τις ιστορίες τους από τα παλιά μίλησαν για τη σχέση του με το χωριό η οποία υπήρξε πάντοτε άριστη. 


Μέχρι και σήμερα ο Αλέξης αγαπάει τον τόπο του και ξέρει πως να τον χαίρεται και τώρα πια μαζί με την οικογένεια του,  ιδιαίτερη αδυναμία του είναι το μπάνιο στο Αχελώο, η βόλτα στο βουνό και το δάσος, και οι ντόπιες γεύσεις όπως το τσίπουρο, το κοντοσούβλι, το κυνήγι και τα τοπικά προϊόντα όπως το τυρί κι ο τραχανάς. 

Την Κυριακή το βράδυ οι συγχωριανοί του γλέντησαν με την ψυχή τους στην ψησταριά «Η ΘΕΑ» στην πλατεία του χωριού με τον Χρήστο Φωτίου ο οποίος έβγαλε και τραγούδι για το πρωθυπουργό της χώρας «Στην Άρτα στ’ Αθαμάνιο και λίγο πριν να φέξει, βγάλαμε τον πρωθυπουργό τον Τσίπρα τον Αλέξη, τον Τσίπρα τον Αλέξη» στου οποίου τους ρυθμούς λικνίζονταν περήφανοι οι Αθαμανιώτες!
Έλια Στασινού




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου