Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

"Aς μείνουν στούρνοι στα Κ. Τζουμέρκα!" Σαν κλέφτες ήρθαν οι τουρ. πράκτορες!


Είναι η δεύτερη φορά που τουριστικοί πράκτορες έρχονται στα Κ. Τζουμέρκα με σκοπό να γνωρίσουν την περιοχή και να σχεδιάσουν οργανωμένα πακέτα για την προώθηση μεμονωμένου τουρισμού στην περιοχή μας. Την πρώτη φορά αρκέστηκαν σε μία συνάντηση με τους επαγγελματίες και τους φορείς της περιοχής στην αίθουσα του δημαρχείου καθώς και ένα πέρασμα στα χωριά. Αυτή τη φορά όμως εθεάθησαν στο Βουργαρέλι να κόβουν βόλτες και κανείς δεν ήταν ενήμερος για την επίσκεψη αυτή.

Ρωτήσαμε τη γραμματεία του δημαρχείου και μας απάντησαν πως δεν ήρθε κανένα ενημερωτικό έγγραφο, ρωτήσαμε επίσης τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Βουργαρελίου κι Αθαμανίου καθώς και τους επαγγελματίες της περιοχής αλλά ούτε κι αυτοί γνώριζαν.



Οι μόνοι που φάνηκε να ήταν ενήμεροι ήταν ο πολιτιστικός σύλλογος Βουργαρελίου ο οποίος επιβεβαίωσε τηλεφωνήματα. Το πρώτο έγινε πριν 6 μήνες τον περασμένο Νοέμβρη απο κάποιον συντοπίτη μας, πρόεδρο πολιτιστικού συλλόγου ενός χωριού της περιοχής μας στην Αθήνα, ο οποίος τους ενημέρωσε για την άφιξη του γκρουπ και για το σκοπό της επισκέψεως τους.

Το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε 10 μέρες πριν την άφιξη του γκρουπ σύμφωνα με το οποίο ισχυριζόταν οτι ως διοργανωτής δεν βρήκε ανταπόκριση απο τους επαγγελματίες και τους φορείς της περιοχής στο αίτημα του για διαμονή και σίτιση (όπως όμως προαναφέραμε κανείς δεν ήταν ενήμερος).

Στο τρίτο τηλεφώνημα ζήτησε από το Σύλλογο να κλείσει την αίθουσα του δημαρχείου για την γνωριμία των πρακτόρων με τους επαγγελματίες και τους φορείς διαβεβαιώνοντας πως ο ίδιος θα αναλάβει την ενημέρωση και πρόσκληση τους. Πράγματι ο Σύλλογος Βουργαρελίου έκλεισε την αίθουσα και ζήτησε από το δήμαρχο να καλύψει τα έξοδα του γεύματος όμως η απάντηση του δήμαρχου ήταν πως δεν είναι εφικτό καθώς τα έξοδα αυτά δεν εγκρίνονται από την επίτροπο στην Άρτα.

Παρολαυτά με μεγάλη προσπάθεια ο Σύλλογος κατάφερε να βρει τρόπο να εξασφαλίσει το γεύμα, όμως έμεινε έκπληκτος όταν συνειδητοποίησε οτι εντέλει κανείς άλλος δεν ήταν ενήμερος για την επίσκεψη αυτή. Για να μην μακρηγορούμε στο τέταρτο τηλεφώνημα ο σύλλογος εξήγησε στον διοργανωτή πως ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις υπό αυτές τις συνθήκες.

Εντέλει ο διοργανωτής ζήτησε τουλάχιστον μία ξενάγηση στην ιστορική Μονή Αγ. Γεωργίου και στην κόκκινη εκκλησιά και φυσικά ο Σύλλογος δέχτηκε. Ανήμερα της επισκέψεως την Κυριακή 20/03 ο Σύλλογος δέχτηκε και πέμπτο τηλεφώνημα απο τον διοργανωτή το οποίο ακύρωνε την ξενάγηση καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του δεν θα πέρναγαν τελικά καθόλου από την περιοχή (και το κορυφαίο όλων ήταν το σχόλιο του "Δεν πειράζει ας μείνουν στούρνοι!".

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οτι τελικά οι πράκτορες εθεάθησαν την Κυριακή το μεσημέρι στο Βουργαρέλι. Περιττό να πούμε οτι η επίσκεψη από την άλλη πλευρά των Β. Τζουμέρκων διεξήχθη κανονικά με διαμονή, σίτιση, οργανωμένη ξενάγηση κλπ κλπ.
Τα συμπεράσματα δικά σας!

Το δυστυχές φαινόμενο είναι οτι τα Κ. Τζουμέρκα βλέπουν επανειλημμένως το τρένο της εξέλιξης να περνάει χωρίς να ανεβαίνουν ποτέ για τον επόμενο σταθμό! Και είναι κρίμα πραγματικά γιατί διαθέτει σημαντικό αριθμό κλινών και χώρων μαζικής εστίασης. Τελευταία μάλιστα υπάρχει και αύξηση αυτών, καθώς όλο και περισσότεροι νέοι μένουν στον τόπο τους και παλεύουν να τον αναβαθμίσουν και να τον εξελίξουν στον τομέα του τουρισμού!

Στο χέρι μας είναι να καταφέρουμε να βγούμε απο το τέλμα αυτό, με συνεργασία και σκληρή δουλειά αφήνοντας στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα. Είμαστε όμως ικανοί;

Ο χρόνος θα δείξει!

Έλια Στασινού





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου