Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Τα νέα για γιατρούς, οπτική ίνα και ΑΤΜ στα Τζουμέρκα....


Τα τελευταία 4 χρόνια το Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου πασχίζει να λειτουργήσει εύρυθμα και να καλύπτει τις εφημερίες του. Πολλές φορές το Κ.Υ έκλεινε τα μεσημέρια και τα σαββατοκύριακα αλλά απο φέτος το Γενάρη το νερό μπήκε στο αυλάκι και οι γιατροί άρχισαν να έρχονται στα Τζουμέρκα και να εξυπηρετούν παράλληλα τα Περιφερειακά ιατρεία Αθαμανίου, Κυψέλης, και Μυροφύλλου. Στο Κεντρικό όμως ενημερωθήκαμε οτι ο γιατρός ενώ όφειλε να παρουσιάζεται, δήλωνε αδυναμία δυνατότητας μεταφοράς του από την Άρτα. Δυστυχώς από οτι φαίνεται την τακτική αυτή άρχισαν να ακολουθούν κι άλλοι γιατροί.

Πολλές οι δυσκολίες καθώς οι αποστάσεις είναι μεγάλες, οι διαδρομές δύσκολες, οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί και για να επιτευχθεί έστω και αυτό το αποτέλεσμα γίνεται συνεχής αγώνας δρόμου από τη διευθύντρια η οποία συνεχώς ενημερώνει τη διοίκηση του νοσοκομείου Άρτας για τις ελλείψεις και τις απαιτήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ.


Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα ένας από τους 6 διορισμένους γιατρούς δήλωσε παραίτηση και κάποιοι από αυτούς προτιμούν να κάνουν τις εφημερίες τους στο νοσοκομείο της Άρτας παρά στα Κ. Τζουμέρκα, οπότε 9 ημέρες μέσα στο Μάιο στο Κ.Υ Βουργαρελίου έχουν μείνει κενές.

Επίσης διαπιστώσαμε οτι στα Περιφερειακά ιατρεία δεν υπάρχουν Η/Υ τελευταίας τεχνολογίας διότι όπως μας κατήγγηλαν πριν 3 χρόνια, με εντολή της διεύθυνσης του νοσοκομείου Άρτας, μαζέψανε όλους τους καινούργιους  υπολογιστές για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου, πράγμα το οποίο δεν ήταν στη δικαιοδοσία τους.

 Έτσι τώρα πλέον τα περιφερειακά ιατρεία λειτουργούν με παλιούς υπολογιστές, σε μερικά όμως έγιναν δωρεές από ιδιώτες όπως στου Τετρακώμου, Καψάλων και Μεσούντας. Στο Μυρόφυλλο το ιατρείο λειτουργεί στο γραφείο της "Βοήθειας στο Σπίτι" καθώς ο δήμος Πύλης Τρικάλων δεν παρέχει Wi Fi στην πλατεία για να μπορεί ο γιατρός να συνταγογραφεί. (Να σημειωθεί οτι όλα τα Π. Ι. είχαν κλείσει εντελώς τα τελευταία 4 χρόνια.)


Μία άλλη υπόθεση που μας αφορά άμεσα στα Τζουμέρκα είναι οτι ήρθε η οπτική ίνα, η οποία είχε κολλήσει στο Βουργαρέλι από το 2010, και στα υπόλοιπα χωριά των Κ. Τζουμέρκων. Σημαντικό γεγονός για όσους επιθυμούν να μείνουν στην περιοχή και έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους ηλεκτρονικά, στο Αθαμάνιο μάλιστα κάποια σπίτια έχουν ήδη κάνει σύνδεση.

Τώρα τελευταία μάλιστα ακούσαμε για την πρόθεση εγκατάστασης και ATM στο Βουργαρέλι! Υπάρχουν θετικές εξελίξεις αλλά μπορούμε πολλά περισσότερα κι από οτι φαίνεται έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε. Ίδωμεν!

Της Έλιας Στασινού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου