Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση ένωσης επαγγελματιών του τουρισμού των Τζουμέρκων με τον Δήμαρχο Κ. Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλη


Της Έλιας Στασινού

Την Παρασκευή 18/11/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ένωσης τουριστικών επιχειρήσεων και συναφών επαγγελμάτων Τζουμέρκων με το δήμαρχο των Κ. Τζουμέρκων Μαρίνο Γαρνέλη. Τα μέλη με τα οποία συνομίλησε ο δήμαρχος ήταν ο Νίκος Ζάψας, ο Χάρης Πανούτσος, ο Γιάννης Μπούτζας, ο Άγγελος Ζώνιος και ο Θόδωρος Παππάς.

Στη συνάντηση αυτή μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν πρώτο και καλύτερο η βελτίωση της οδοποιίας μεταξύ των χωριών, η διευκόλυνση των προσβάσεων στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στα Τζουμέρκα, καθώς και η αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος των σκουπιδιών που υπάρχουν σκορπισμένα στους δρόμους και στα ρυάκια.

Επίσης και οι δύο πλευρές συμφώνησαν οτι θεωρούν πολύ σημαντική την έναρξη μιας συντονισμένης τουριστικής προβολής των Τζουμέρκων με ιστοσελίδα, φυλλάδια, χάρτες, τηλεοπτικά σποτ με συνεργασία φυσικά και των δύο δήμων των Τζουμέρκων Βορείων και Κεντρικών ειδικά τώρα που δρομολογήθηκε και η βελτίωση του δρόμου Άγναντα - Βουργαρέλι και θα επιτευχθεί η συντομότερη και ασφαλέστερη επικοινωνία μεταξύ τους.

Μεταξύ άλλων η ένωση έθεσε το πρόβλημα των διακοπών στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ, την ενίσχυση του καταρράκτη με περισσότερο νερό, ο οποίος αποτελεί εντυπωσιακό αξιοθέατο στο ομώνυμο χωριό Καταρράκτη,  έτσι ώστε να αποτελεί θέαμα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Δεν έκλεισε ακόμα ένα χρόνο που δημιουργήθηκε η ένωση επαγγελματιών των Τζουμέρκων και η παρουσία της είναι πολύ δυναμική στα πράγματα. Ήδη έχει συνάψει συναντήσεις με την Υπουργό δημόσιας Διοίκησης Όλγα Γεροβασίλη, την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα, τον γενικό γραμματέα υπουργείου υποδομών Γιάννη Δέδε, τον δήμαρχο Β. Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ και καθώς φαίνεται γρήγορα θα αρχίσουν να φαίνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα αυτής της τόσο καλά οργανωμένης προσπάθειας.

Θα μας ευχαριστούσε ιδιαίτερα πάντως να βλέπαμε μια τέτοια συντονισμένη προσπάθεια διεκδικήσεων και από τους επαγγελματίες του πρώην δήμου Αθαμανίας αφού αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του ορεινού όγκου των Τζουμέρκων και οι οποίοι είναι ουκ ολίγοι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου