Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Την Κυριακή 14/05/17 η 4η γιορτή ανταλλαγής σπόρων στο "Ζεύκι" στο Βαθύκαμπο Άρτας4η Γιορτή Ανταλλαγής και Διανομής Σπόρων την Κυριακή 14/05/17 στο οινοποιείο – ταβέρνα «Ζεύκι» Βαθύκαμπου Άρτας σε Συνδιοργάνωση με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αράχθου.

Για μας, εδώ στα Τζουμέρκα, η διάσωση και διάδοση των ντόπιων παραδοσιακών σπόρων και ποικιλιών, που έρχονται στις μέρες μας από πολύ παλιά, από κήπους των γονιών μας, με άλλα λόγια της διατροφικής μας κληρονομιάς, είναι ύψιστο ζήτημα αυτάρκειας, ελευθερίας, καλής ζωής και διαφύλαξης ενός κομματιού της γης ανέπαφο από τη σημερινή πραγματικότητα.

Όποιοι, λοιπόν, από εσάς έχετε φυλάξει αυτά τα χρόνια ντόπιους σπόρους, προϊόν φυσικής καλλιέργειας, απαλλαγμένους από χημικές μεταχειρίσεις, φέρτε τους μαζί σας. Την ερχόμενη Κυριακή θα έχετε την ευκαιρία να ανταλλάξετε σπόρους κι έτσι να φτιάξετε το δικό σας βιολογικό κηπάκο.

Επίσης θα σας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσετε τους μικρούς μας κήπους τους οποίους δημιουργήσαμε και διαθέτουμε για ....υιοθεσία!

Και όπως πάντα θα σας περιμένουν απίστευτες λιχουδιές και μαγευτικό κρασάκι από την βιολογική φάρμα του «Ζεύκι»!

Σας περιμένουμε….
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου