Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Rafting στον Αχελώο με κατασκήνωση στη Μεσούντα 10-11 Ιουνίου από την "Escapeway"!!!


Η escapeway ανακοινώνει το πρόγραμμα των καταβάσεων για φέτος στο Μυστικό Ποτάμι.

Τα προγραμματισμένα διήμερα (θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες) είναι :


Διήμερο Πρωτομαγιάς 30 Απριλίου 1 Μαΐου 
6 - 7 Μαίου
13-14 Μαίου
16-17 Μαίου (καθημερινές)
20 -21 Μαίου
27-28 Mαΐου
4 - 5 Ιουνίου ( Αγ. Πνεύματος )
10 -11 Ιουνίου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Βαθμός δυσκολίας 2ου-3ου


Διάρκεια κατάβασης 7 ώρες (διήμερο με κατασκήνωση)


Συνάντηση : Στουρναρεϊκα Τρικάλων ( Μπορείτε να φτάσετε εκεί ακολουθώντας τη διαδρομή Τρίκαλα –Πύλη
Η διαδρομή ξεκινάει από το χωριό Κορυφή (στα όρια των νομών Άρτας Τρικάλων) και τελειώνει στο φράγμα της Συκιάς (όρια νομών Καρδίτσας, Άρτας).


-Σ' αυτό το μήκος του Αχελώου δεν είχε γίνει ποτέ κατάβαση λόγω των έργων εκτροπής. Εμείς το δοκιμάσαμε και ανακαλύψαμε το ομορφότερο ποτάμι, που πολλά σημεία του δεν είχε δει ανθρώπου μάτι!! Είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!! 7 ώρες rafting συνολικά σε μια διαδρομή 30 χλμ. διασχίζοντας τρεις νομούς (Τρίκαλα- Άρτα-Καρδίτσα)

-Συνάντηση στις 12:00 το πρωί στο ξενοδοχείο Πανόραμα http://www.zampakashotel.gr/ 5 χλμ μετά το χωριό Στουρναρέικα Τρικάλων, εκει αφήνετε τα αυτοκίνητα σας και συνεχίζουμε με δικά μας 4Χ 4 jeep και αγροτικά μέχρι το χωριό Κορυφή μετά το φράγμα της Μεσοχώρας.


-Αφού φορτώσουμε στα jeep τα προσωπικά μας είδη και τον εξοπλισμό της κατασκήνωσης, αρχίζουμε την κατάβαση της πρώτης μέρας σε ένα ποτάμι με συνεχόμενα περάσματα 2-3 βαθμού


-Το τοπίο είναι μαγευτικό!! Συναντάμε εναέρια γεφύρια ξεχασμένα στο χρόνο, κρυφά περάσματα και γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά. σε ένα πανέμορφο περιβάλλον με δάση που φτάνουν μέχρι τις όχθες του ποταμού


-Μετά από περίπου 3ωρη κατάβαση με μικρές στάσεις για κολύμπι και βουτιές φτάνουμε το απόγευμα στο χώρο της κατασκήνωσης κάτω από τα χωριά Μυρόφυλλο και Μεσούντα που μας περιμένουν τα jeep με τα πράγματα μας , στήνουμε σκηνές και διανυκτερεύουμε με μπάρμπεκιου και φωτιές στις όχθες του ποταμού


-Την επόμενη μέρα μετά το πρωινό ξεκινάμε πάλι με τις βάρκες και μπαίνουμε στο μεγάλο φαράγγι του Αχελώου (εδώ είναι τα όρια των νομών Άρτας - Καρδίτσας)η κατάβαση είναι ποιο εύκολη σήμερα άλλα σε ένα τμήμα με απόκρημνα κάθετα βουνά στις δυο πλευρές του ποταμού, καταρράκτες τρέχουν από παντού!! Θα περάσουμε το ξακουστό φαράγγι του Φάγκου (εδώ σκοτώθηκε ο Άρης Βελουχιώτης), τις Νεραιδόβρυσες και θα κάνουμε στάση να περπατήσουμε στο φαράγγι του Κώστιανου!!


-Συνεχίζουμε και αφού περάσουμε τα στενά κάτω από το μοναστήρι του Σέλτσου http://www.piges.gr/seltso.php φτάνουμε στο φράγμα της Συκιάς οπού τελειώνει και η κατάβαση.


-Ξεκούραση και μεσημεριανό σε ταβερνάκι της περιοχής και στη συνέχεια αφού διασχίσουμε με τα 4Χ4 τα Βόρεια Άγραφα σε 1.30 ώρα επιστρέφουμε στα αυτοκίνητα μας στα Στουρναρέικα.

Πρέπει να έχετε μαζί σας :


Α. Για την κατάβαση:
-Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα βραχούν
-Μαγιό


Β.Για την κατασκήνωση:
-Σακίδιο η μεγάλο σακ βουαγιαζ που θα χωράει όλα τα πράγματά σας
-Υπνόσακος και υπόστρωμα (κάριματ )
-Φακός
-Αντίσκηνο ( για όσους δεν έχουν θα φροντίσουμε εμείς )

Κόστος συμμετοχής 75 ευρώ το άτομο.


Στην τιμή περιλαμβάνεται όλος ο εξοπλισμός του rafting ,οι μετακινήσεις με τα 4Χ4, μπάρμπεκιου το βράδυ, ο εξοπλισμός της κατασκήνωσης, πρωινό, επαγγελματίες οδηγοί ποταμού.


Αφού επιλέξετε το διήμερο που σας ενδιαφέρει για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 6972072674 Γιάννης Βαΐτσης
email: escapeway1@yahoo.gr
www.escapeway.gr 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.622996987785516.1073741867.171675836250969&type=3






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου