Της Έλιας Στασινού
Οι Κουμαρίτες ή αλλιώς Λακτάριους Ντελιτσιόζους είναι φθινοπωρινά μανιτάρια. Εδώ στα Τζουμέρκα βγαίνουν στα δάση αφού ξεκινήσουν οι φθινοπωρινές βροχές. Έχουν ανοιχτό πορτοκαλί ή σομόν χρώμα και πολλοί παρομοιάζουν τη γεύση τους με σολωμό ή γαρίδα, εγώ πάλι νιώθω σαν να τρώω ολόφρεσκο κουτσομουράκι! Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος τους είναι να τα αλευρώσεις και να τα τηγανίσεις ελαφρά, εδώ σας έχω όμως άλλη μια συνταγή πεντανόστιμη.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. άγρια μανιτάρια Λακτάριους Ντελιτσιόζους (Κουμαρίτες)
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομένα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 ποτήρι ημίγλυκο ροζέ
3 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πάπρικα γλυκιά, λίγο ζάχαρη, κανέλα, ρίγανη
Λίγο αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζω τα κρεμμύδια, αφού μαραθούν ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά εκτός των μανιταριών και του αλευριού. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά, αλευρώνω και ρίχνω τα μανιτάρια μέσα στη σάλτσα, βράζω άλλα 15 λεπτά. Σερβίρεται με σπαγγέτι ή με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου