Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Μην πετάτε τις πατάτες που περίσσεψαν από χτες, φτιάξτε τις λαχταριστά πιροσκί!


Φτιάξατε πατατοσαλάτα ή κρέας με πατάτες και περίσσεψαν πατάτες; Μην τις πετάτε, κάντε τις πιροσκί!

Υλικά

Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
λίγο κρασί
1 φακελάκι μαγιά
Νερό ζεστούτσικο

Για τη γέμιση
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Πατάτες μαγειρεμένες ψητές ή βραστές
Αλάτι, πάπρικα, ρίγανη, μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τσιγαρίζω το κρεμμύδι, και ρίχνω μέσα τις μαγειρεμένες πατάτες, και τα υπόλοιπα υλικά, συμπληρώνω λίγο νερό ( 1 ποτήρι) και βράζω για λίγα λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του. Αν θέλω στο τέλος ρίχνω μέσα το κρέας ή το λουκάνικο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα καθώς και κίτρινο τυρί τριμμένο. 

Ζυμώνω τη ζύμη, και την τοποθετώ σε σκεύος μέσα στο φούρνο σκεπασμένη στους 50ο C για 1-2 ώρες. Όταν φουσκώσει φτιάχνω μπαλάκια και τα ανοίγω με τα χέρια, βάζω μέσα τη γέμιση, διπλώνω και τηγανίζω σε σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσει και από τις δύο πλευρές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου