Της Έλιας Στασινού
Επειδή είναι πολλοί οι φίλοι που μου ζητούν τις συνταγές για τις σαλάτες μου, αποφάσισα να τις δημοσιεύσω. Αυτές οι σαλάτες συνοδεύουν και το πιο ταπεινό φαγητό δίνοντας στο τραπέζι σας άλλον αέρα! Δεν υπάρχει τραπέζι που έχω κάνει και δεν έγιναν ανάρπαστες και χαίρομαι που τις μοιράζομαι μαζί σας!
ΠΑΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ |
1) ΠΑΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΥΛΙΚΑ
2 ΚΙΛΑ ΠΑΤΖΑΡΙΑ
1/2 ΚΙΛΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
2 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΞΥΔΙ, ΑΛΑΤΙ
4-5 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
2 ΧΟΥΦΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΈΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΡΑΖΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΒΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΚΙ ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΦΙΛΟΚΟΒΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΜΕ ΤΡΙΜΕΝΑ ΣΚΟΡΔΑ, ΑΛΑΤΙ, ΛΑΔΙ ΞΥΔΙ. ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΩ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΑ ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ. ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ, ΣΤΡΩΝΩ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΡΒΙΡΩ ΚΡΥΑ.
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ |
2) ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ
3 ΚΙΛΑ ΠΑΤΑΤΕΣ
250 ΓΡ. ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
1 ΜΙΚΡΟ ΒΑΖΑΚΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΠΑΡΗ 250 ΓΡΑΜ.
1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΟΝΟ ΡΙΟ ΜΑΡΕ ΜΑΔΗΜΕΝΟ
ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΡΟΣ
2 ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΟΥΛΕΣ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ, ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
ΡΙΓΑΝΗ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
6 ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ ΦΕΤΟΥΛΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΛΕΝΩ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΖΩ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ (ΠΡΟΣΕΧΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΗΤΕΣ. ΧΥΝΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΩ ΚΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΌς ΠΗΡΟΥΝΙΟΥ, ΕΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΩ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΤΕΜΑΧΙΖΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΜΕ ΑΛΑΤΙ, ΜΑΥΡΟΠΙΠΕΡΟ, ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΑΠΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΝΙΑΝΙΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΤΣΙΓΑΡΙΖΩ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ. ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΑΠΑΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ, ΤΟΝ ΤΟΝΟ, ΤΗΝ ΚΑΠΑΡΗ, ΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ. ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΠΛΩΝΩ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ. ΣΤΟΛΙΖΩ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ. ΤΗ ΣΕΡΒΙΡΩ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ.
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ |
3) ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ Ή ΤΡΟΜΠΕΤΕΣ
250 ΓΡ. ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΚΕΤΣΑΠ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
2 ΑΓΓΟΎΡΙΑ
1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
1/2 ΚΙΛΟ ΖΑΜΠΟΝ ΧΟΙΡΙΝΗ ΩΜΟΠΛΑΤΗ Η' ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ
1/2 ΚΙΛΟ ΓΚΟΥΝΤΑ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ
ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΡΑΖΩ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΩ. ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΜΈΣΑ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΠΙΠΕΡΙ, ΤΟ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ, ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΑ, ΤΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ, 2 ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ. ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΤΣΑΠ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΧΝΩ ΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΜΑΪΝΤΑΝΟ. ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΩ.
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ |
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1/4 ΑΣΠΡΟ ΛΑΧΑΝΟ
1/4 ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ
1 ΣΕΛΕΡΙ
2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΗ, ΚΙΤΡΙΝΗ
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΣΥΚΑ ΞΕΡΑ
1 ΜΗΛΟ
4 ΚΑΡΟΤΑ ΤΡΙΜΕΝΑ
1 ΑΧΛΑΔΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΕΛΙ
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΥΚΟΥ
ΛΕΥΚΟ ΞΥΔΙ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΚΡΟΥΤΟΝ
1 ΡΟΔΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΨΙΛΟΚΟΒΩ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΕΣΠΥΡΙΖΩ ΤΟ ΡΟΔΙ, ΤΑ ΑΛΑΤΙΖΩ, ΡΙΧΝΩ ΛΙΓΟ ΛΕΥΚΟ ΞΥΔΙ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ. ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΧΤΥΠΩ ΣΤΟ ΣΕΪΚΕΡ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΤΟ ΧΥΜΟ, ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΕΜΑ. ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΜΟΥΛΙΑΣΕΙ ΣΤΑ ΥΓΡΑ ΤΗΣ. ΤΗ ΣΕΡΒΙΡΩ ΜΕ ΚΡΟΥΤΟΝ.
ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ |
ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
2 ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΡΑΣΤΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ (ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ)
ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
250 ΓΡΑΜ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
1 ΒΑΖΑΚΙ ΑΓΓΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΈΝΑ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
5 ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΡΑΖΩ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΒΩ ΚΥΒΑΚΙΑ, ΒΡΑΖΩ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ, ΤΟΝ ΑΝΙΘΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ, ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ. ΡΙΧΝΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ, ΣΤΟΛΙΖΩ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ. ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΚΡΥΑ.
ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ |
ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΥΛΙΚΑ
8 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
1/2 ΚΙΛΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
1/4 ΚΙΛΟ ΦΕΤΑ
ΡΙΓΑΝΗ
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ
(ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 C ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΟΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ. ΤΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥΜΠΑΓΚ. ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΜΠΑΓΚ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΟΡΙΑ. ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΙΞΕΡ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΟΙΦΗ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΑΛΕΘΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΦΕΤΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΑΛΕΘΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΙΓΜΑ. ΤΟ ΧΥΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ. ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου