Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Το ντοκιμαντέρ του Τζουμερκιώτη Κ. Γιώτη "Μια ζωή" είναι γυρισμένο και στα Τζουμέρκα!Το ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Τζουμερκιώτη Ντίνου Γιώτη με καταγωγή από τα Θεοδώριανα Άρτας, αφήγηση Γιάννη Φέρτη, παραγωγή KFILMS, ξεκινάει το ταξίδι του από το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου επιλέχθηκε για το επίσημο πρόγραμμά του (1-10 Μαρτίου 2019).

Στο ντοκιμαντέρ ξετυλίγεται η ζωή ενός παιδιού παράλληλα με τον πλου ενός μικρού ξύλινου καραβιού: από τις πηγές ενός ποταμού έως τις εκβολές του στη θάλασσα, σε αντιστοίχιση με την πορεία του ανθρώπου από τη γέννηση μέχρι το θάνατο. Ταυτόχρονα δεκαέξι σπουδαίοι ΄Ελληνες, στο μεταίχμιο της ζωής τους, μιλούν για την εμπειρία και τη γνώση που αποκόμισαν και αφήνουν ως αποφθεγματική παρακαταθήκη στις μέλλουσες γενιές. Τα εξωτερικά γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν στην 'Ηπειρο και πιο συγκεκριμένα: στα Τζουμέρκα, τη Βωβούσα, το Σούλι, την Κόπραινα, τον Άραχθο, τον Καλαμά, τον Αχέροντα, την Πρέβεζα, τον Αμβρακικό και το Ιόνιο.

Το ρόλο του πρωταγωνιστή στη μέση ηλικία ενσαρκώνει ο Τζουμερκιώτης Δημήτρης Καραβασίλης από το Βουργαρέλι και το ρόλο της φιλενάδας του παίζει η Αρτινή Αγγελίνα Διαμάντη.
Η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 20:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, κτίριο Ολύμπιον Και το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 13:00 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1 , Λιμάνι Στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου