Της Έλιας Στασινού
Δίνω τη συνταγή για την κασιόπιτα γιατί μου τη ζήτησε πολύς κόσμος χτες στην παραλία του Αχελώου, επειδή δεν ήξεραν τι είναι και τους φάνηκε νόστιμη!
Τα υλικά για ένα μεγάλο ταψί είναι τα παρακάτω.
Υλικά
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baikin
Νερό ζεστό όσο χρειαστεί για να γίνει χυλός (όπως στις τηγανίτες)
3-4 κολοκυθάκια πράσινα τριμμένα στον τρίφτη (προαιρετικά)
½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ περίπου
Αλάτι
¼ τρίματα φέτας
4 αυγά
Εκτέλεση
Σε βαθύ μπολ ρίχνω το αλεύρι με το αλάτι και λίγο λίγο ζεστό νερό ανακατεύοντας διαρκώς εως ότου σχηματιστεί αραιός χυλός όπως στις τηγανίτες. Στη συνέχεια ρίχνω τα αυγά, αλάτι, φέτα, γιαούρτι, λάδι και κολοκυθάκια και ανακατεύω.
Λαδώνω το ταψί, το αλευρώνω, ρίχνω μέσα το χυλό και πασπαλίζω με λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Προσέχω να μη γίνει παχιά η στρώση, πρέπει να είναι λεπτή ένα δάχτυλο περίπου για να γίνει σαν κράκερ όταν ψηθεί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170- 180ο C για 20 – 30 περίπου λεπτά ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδοκοκκινίσει.
Άντε και καλές βουτιές στο γνωστό στέκι στον αγαπημένο μας Αχελώο!. Φιλιά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου