Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Έργα και ημέρες του Δήμου Κ. Τζουμέρκων το 2020 - Συνέντευξη του Δήμαρχου Χ. Χασιάκου στον Ταχυδρόμο της Άρτας


                                                Ο Δήμαρχος Χ. Χασιάκος με τον Καθ. Εθν. 

                                                 Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δ. Καλιαμπάκο



Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Χ. Χασιάκος επισήμανε προς τον "Ταχυδρόμο" οτι το 2020 υλοποιήθηκαν σε όλη την έκταση του Δήμου, έργα μικρής κλίμακας για την βελτίωση του οδικού δικτύου και έργα συντήρησης του δικτύου ύδρευσης. Εις ότι αφορά εκείνα που αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις για την περιοχή, ο ίδιος επισήμανε: "Σημαντική παρέμβαση έγινε σε τμήματα του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από Αθαμάνιο έως Κ. Αθαμάνιο. Ήταν έργο σε εξέλιξη που αποπερατώθηκε το 2020. Επίσης σημαντική ήταν η παρέμβαση στο οδικό δίκτυο. Είναι ένα εν εξελίξει έργο της οδικής σύνδεσης  "Αθαμάνιο  Θεοδώριανα" γνωστό ως "παράκαμψη Αθαμανίου". Χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και ήδη εκτελείται.

Η Π. Ηπείρου έκανε σημαντική παρέμβαση στο οδικό δίκτυο του Δήμου μας, υλοποιώντας τη βελτίωση της πρόσβασης προς τα Θεοδώριανα , από Σκαρπάρι έως Θεοδώριανα (κάτω δρόμος) και τη βελτίωση του επαρχιακού δικτύου "Άγναντα-Καταρράκτης-Ράμια-Κυψέλη" έργο το οποίο είναι σε εξέλιξη.

Για το 2021 ο Κ. Χασιάκος αναμένει την υλοποίηση πολλών μικρών έργων, επισημαίνοντας: "Το 2020 οι υπηρεσίες του Δήμου δημοπράτησαν μικρά έργα, τα οποία θα υλοποιηθούν το 2021. Αφορούν παιδικές χαρές στις Τ.Κ., τοπικά δίκτυα ύδρευσης, παρεμβάσεις βελτίωσης στο οδικό δίκτυο, ανάπλαση το Δ. σχολείου Βουργαρελίου. Ταυτόχρονα συνέταξαν πολλές μελέτες, για να υποβληθούν στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" προς χρηματοδότηση. 

Ο ίδιος αναφέρει "Για το 2021 αναμένουμε να δημοπρατηθεί από το Υ. Υποδομών το έργο που αφορά τη βελτίωση και άρση επικινδυνότητας οδού Καταρράκτης-Βουργαρέλι και το έργο κατασκευή Αθλητικού και Ψυχαγωγικού Πάρκου στη θέση Σταυρός της Τ.Κ Θεοδωριάνων και την σύνδεση του με το οδικό δίκτυο, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ελπίζουμε ότι τα αιτήματα που θα υποβληθούν στα πρόγραμμα "Α. Τρίτσης" θα εγκριθούν και θα εκτελεστούν τα αντίστοιχα έργα, τα οποία θα αφορούν τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας από Ομαλή Βουργαρελίου εώς θέση Λυκενάκι. Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας από ορειβατικό καταφύγιο Θεοδωριάνων εώς Κ. Κωστηλάτα. Βελτίωση δίκτυου ύδρευσης Βρυζοκαλάμου. Συντήρηση Δ. σχολείων-γυμνασίων-επανάχρηση Δ. κτηρίων.

 

Θέση Σταυρός Θεοδωριάνων όπου αναμένεται 
η δημοπράτηση του "Αθλητικού & Ψυχαγωγικού Πάρκου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου