Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Η κρίση απαιτεί επιστροφή στα Αθαμανικά όρη!

 Ο Βαγγέλης και η Τζίνα στο Sierra Tzoumerka
Το εσωτερικό του Sierra Tzoumerka

Και ενώ στις μεγαλουπόλεις η ζωή όλο και δυσκολεύει, τα Τζουμέρκα φαίνεται να ανεβαίνουν. Ένα νέο ζευγάρι ο Βαγγέλης και η Τζίνα άφησε την Αθήνα για να ανοίξει ένα all day coffee and beer bar το Sierra Tzoumerka στο Αθαμάνιο. Ένας πολύ φιλόξενος χώρος οπού μπορείς απο το πρωί μέχρι το βράδυ να απολαύσεις τον καφέ σου στην υπέροχη αυλή τους (οφείλω να ομολογήσω από τους ωραιότερους που έχω πιει), το γλυκάκι σου homemade, την μπυρίτσα σου με ένα ζεστό hot dog και δροσιστικά homemade αναψυκτικά, τσάγια με υπέροχες γεύσεις  και φυσικά το βράδυ μέχρι αργά μπορείς να πιείς το ποτάκι σου και να διασκεδάσεις μέχρι πρωίας στο bar!

Λάμπρος και Νικολέτα "Στο Τσουκάλι"
Το ξενοδοχείο "Αθάμας" με φόντο τα Αθαμανικά όρη
Άλλο ένα ζευγάρι που αποφάσισε να χτίσει τη νέα του ζωή στο Αθαμάνιο είναι ο Λάμπρος με την Νικολέτα οι οποίοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες της ταβέρνας "Στο Τσουκάλι". Κάθε Σαββατοκύριακο λαχταριστές σούβλες με κοντοσούβλι και κοκορέτσι στριφογυρίζουν στη σούβλα και χωριάτικες λαχταριστές πίτες και τις καθημερινές μπορείτε να γευτείτε απο τα πιό ζουμερά και πεντανόστιμα σουβλάκια που έχετε φάει! Τα παιδιά βοηθούν και στην οικογενειακή επιχείρηση στο ξενοδοχείο "Αθάμας" και φροντίζουν οι πελάτες τους να μη φεύγουν ποτέ παραπονεμένοι!



Σώτια και Δημήτρης στο "Zelekt"
Με θέα στα Αθαμανικά όρη το ξενοδοχείο "Sarai"

Αθαμανιώτες και η Σώτια με τον Δημήτρη που άνοιξαν το "zelekt" εμπορία και εξουσιοδοτημένο service γνήσιων ανταλλακτικών ηλεκτρικών συσκευών στην Άρτα Ψαρών 5. Η Σώτια επέκτεινε την οικογενειακή επιχείρηση από την Πάτρα στην Άρτα κι ο αγαπημένος της Δημήτρης είναι πολιτικός μηχανικός και διατηρούν γραφείο μαζί με τον πατέρα του και τον αδελφό του Λεωνίδα στην Άρτα. Επίσης στην οικογένεια του Δημήτρη ανήκει και το ξενοδοχείο Sarai στο Αθαμάνιο το οποίο επισκέπτονται ανελλιπώς όσο τους επιτρέπουν οι αυξημένες υποχρεώσεις τους διότι η αγάπη τους για το χωριό δεν κρύβεται!

Παραδοσιακά ζυμαρικά "Το Εργαστήρι"

Εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών


Στο Αθαμάνιο μετακόμισε την επιχείρηση του "Το Εργαστήρι" με παραδοσιακά ζυμαρικά Ο Κος Νίκος μαζί με τη σύζυγό του Κα Όλγα και τώρα ζουν μόνιμα κι αυτοί στο χωριό. Ο κος Νίκος είναι και πρόεδρος του χωριού ενώ η Κα Όλγα ασχολείται με τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού "Ο Αθάμας". Κάθε μέρα παράγουν τραχανά, χυλοπίτες και διάφορα άλλα ζυμαρικά τα οποία στέλνουν και στο εξωτερικό! Όταν περάσετε απο το Αθαμάνιο μην παραλείψετε να αγοράσετε αυτά τα υπέροχα αγνά προϊόντα καθώς και γλυκά κουταλιού!

  Απο δεξιά η Έλλη, ο Δημήτρης με τον φίλο τους Ηλία το βράδυ της Ανάστασης στην πλατεία του χωριού


                                                            Η Σάλα του ξενοδοχείου "Ελατοφίλητο"

Ο Δημήτρης με την Έλλη έφτιαξαν την οικογένεια τους στο Αθαμάνιο διατηρώντας την οικογενειακή επιχείρηση "Ελατοφίλητο" ξενοδοχείο και καφεστιατόριο στην καρδιά του Αθαμανίου. Στο Ελατοφίλητο θα βρεις λαχταριστές κρέπες, τσίπουρο με σπέσιαλ μεζεδάκια αλλά και μαγειρευτό φαγητό καθημερινά! Τα δύο μικρά αγοράκια τους πηγαίνουν στο δημοτικό Αθαμανίου το οποίο μετράει 30 μαθητές, δηλαδή όσους έχουν όλα τα υπόλοιπα χωριά των Κεντρικών Τζουμέρκων μαζί!

Έλια Στασινού




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου