Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τορτίγια με γύρο κοτόπουλο και λαχανικά, για υγιεινό σπιτικό σουβλάκι!


Υλικά για 10 τυλιχτές τορτίγιες

10 τορτίγιες
4 στήθη κομμένα οριζόντια και στη μέση
4 πιπεριές 4 διαφορετικά χρώματα (κόκκινη, πορτοκαλί, πράσινη, κίτρινη)
4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
2 κρεμμύδια

Για τη μαρινάδα
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (light αν θέλετε)
1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
Πάπρικα γλυκιά
Πιπέρι καγιέν
Κύμινο
Λιωμένο σκόρδο (προαιρετικό για όποιον του αρέσει)
2 κουταλιές σογιέλαιο
1 κουταλιά μουστάρδα
χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι

Ανακατεύω τη μαρινάδα, κόβω οριζόντια και στη μέση τα στήθη κοτόπουλο και τα αλατοπιπερώνω, τα ανακατεύω με τη μαρινάδα και τα αφήνω 1 ώρα σε ένα μπολ σκεπασμένα με σελοφάν. Κόβω χοντρές φέτες τα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνω και τα ανακατεύω με ελάχιστο λάδι. Σε ένα ταψί στηρίζω ένα μεγάλο καλαμάκι από σουβλάκι καρφώνοντας το σε μισο κρεμμύδι και συνεχίζω καρφώνοντας ένα ένα τα κομμάτια από τα μαριναρισμένα στήθη, καρφώνω από πάνω μισό λάιμ ή λεμόνι. Σκορπάω γύρω γύρω στο ταψί τα λαχανικά και τα ψήνω όλα μαζί στους 200 C για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Κόβω το γύρο κοτόπουλο και προσθέτω τα κομματάκια μέσα στην τορτίγια, λίγα λαχανικά, αν επιθυμείτε προσθέτετε μία κουταλιά γιαούρτι και ψιλοκομμένη ντομάτα, συνεχίζω να γεμίζω τις τορτίγιες! Την τορτίγια αν τη θέλετε ζεστή, περάστε τη λίγο σε τηγάνι αντικολλητικό χωρίς λάδι ή για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων. Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου