Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα με κάστανα!


Αυτό που έχω να σας πω είναι οτι όποιος δεν τρώει γαλοπούλα θα αλλάξει γνώμη δοκιμάζοντας από αυτή τη συνταγή και θα ανυπομονεί να ξανάρθουν Χριστούγεννα!

Υλικά
3-4 Κιλά γαλοπούλα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
250 γρ. κάστανα καθαρισμένα
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ποτήρι ρύζι καρολίνα
2 κρεμμύδια ξερά
3 κιλά πατάτες
χυμός από 3 λεμόνια
χυμός από 3 πορτοκάλια
1/2 κιλό συκωτάκια κότας
2 φακελάκια κουκουνάρια
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σοτάρω με λίγο ελαιόλαδο τα τριμμένα τα κρεμμύδια, τα συκωτάκια, τον κιμά. Σβήνω με το κρασί, προσθέτω αλατοπίπερο, κάστανα, κουκουνάρια και ρύζι, συμπληρώνω 3 ποτήρια βραστό νερό και τα αφήνω να σιγοβράσουν 10 λεπτά ανακατεύοντας για να μην κολλήσει το ρύζι.

Στη γάστρα κόβω χοντροκομμένες τις πατάτες, γεμίζω την κοιλιά της γαλοπούλας με την γέμιση και την ράβω. αλείφω τη γαλοπούλα και τις πατάτες με το ελαιόλαδο αλατοπίπερο, ρίγανη, χυμό λεμόνι και πορτοκάλι, προσθέτω 4 ποτήρια βραστό νερό. Κλείνω την γάστρα κι αφήνω να ψηθεί στους 200 C' περίπου 1 + 1/2 ώρα. Ανοίγω τη γάστρα, βεβαιώνομαι οτι έχει ρουφήξει τα ζουμιά της, αδειάζω τη γέμιση σε ένα μπολ κόβω τη γαλοπούλα σε μερίδες σε μία πιατέλα μαζί με τις πατάτες και τα σερβίρω ζεστά.

Και voila! Tο νοστιμότερο Χριστουγεννιάτικο γεύμα ever! Enjoy!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου