Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Έκθεση του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης στην Πινακοθήκη του Μόραλη

Β.Σταύρου-μεταξοτυπία και μολύβια
  Καλλιτεχνική έκθεση διοργανώνει το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 7,30 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας “Γιάννης Μόραλης”, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του για την υποστήριξη της ανέγερσης της Πινακοθήκης στο Κάτω Αθαμάνιο. 

Στην έκθεση θα εκτεθούν ενδεικτικά ορισμένα σχέδια, ζωγραφικά έργα και χαρακτικά του Βασίλη Σταύρου αλλά και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών από το αρχείο της συλλογής μας, που προσφέρονται για το σκοπό αυτό. Η κεντρική εισήγηση και παρουσίαση της έκθεσης θα γίνει απο τη φιλόλογο Κατερίνα Σχισμένου. Επίσης για την αναγκαιότητα και το ρόλο της δημιουργίας της πινακοθήκης θα γίνει συζήτηση και θα μιλήσουν φιλότεχνοι φίλοι του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης. 

Η έκθεση έχει σαν βασικό σκοπό να γίνει παράλληλη ενημέρωση του κοινού για τον προγραμματισμό της ανέγερσης της Πινακοθήκης, αλλά και την ανταποδοτική προσφορά έργων της συλλογής μας για την ενίσχυση και την υποστήριξη του έργου.


Επισημαίνουμε οτι η ύπαρξη ενός μεγάλου και σημαντικού εικαστικού αρχείου, η ανάγκη προσφοράς στον γενέθλιο τόπο και η απουσία ανάλογων υποδομών στα μέρη μας γενικότερα, είναι οι βασικοί λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση για τη δημιουργία της μικρής πινακοθήκης - πολυχώρου τέχνης, εδώ στο Κάτω Αθαμάνιο. Το υλικό που έχουμε είναι αξιόλογο και η αξιοποίησή του στη φτωχή περιοχή μας με βεβαιότητα θα προσδώσει πολιτισμικά οφέλη στον τόπο.


Ν.Νικολάου -μεταξοτυπία

Δημήτρη Μυταρά -μεταξοτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου