Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

Κατσικίσια κεφτεδάκια με σπιτικό τραχανά


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΠΙΑΤΑ
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κιλό κατσικίσιο κιμά
2 κρεμμύδια
αλάτι πιπέρι
1/2 κιλό ψωμί μουλιασμένο
Τριμμένη ντομάτα
Τριμμένη φρυγανιά
250 γρ. τραχανά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω τους κιμάδες, με το τριμμένο κρεμμύδι, το μουλιασμένο ψωμί, το αλάτι και το πιπέρι αν έχει πολλά υγρά συμπληρώνω με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Πλάθω κεφτέδες και τους τσιγαρίζω με ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ρίχνω μέσα στο τηγάνι τις τριμμένες τομάτες, λίγο νερό και περιμένω να βράσει, ρίχνω τότε τον τραχανά ανακατεύοντας που και που πολύ απαλά για να μην διαλυθούν οι κεφτέδες. Σερβίρεται ζεστό, ότι πρέπει για τις κρύες μέρες που έρχονται!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου