Της Έλιας Στασινού
Ααααχ! ήρθε πάλι το αγαπημένο μου Φθινόπωρο με τις υπέροχες ζεστές σουπίτσες! Με την πρώτη βροχή βγήκα μία βόλτα στο δάσος μάζεψα μανιτάρια και κάστανα τα οποία αποφάσισα να κάνω θρεπτικότατη σουπίτσα και να σας πω τη θεϊκή συνταγή μου. Για όσους ζείτε στην πόλη μη μου στενοχωριέστε, μπορείτε να αγοράσετε μαύρα μανιτάρια πόρτο μπέλο, κάστανα και κολοκύθα έτοιμη καθαρισμένη σε σακουλάκια. Αυτή είναι λοιπόν η συνταγή για 4 πιάτα.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πόρτο μπέλο μαύρα 500 γρμ
200γρ κάστανα βρασμένα καθαρισμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι
200γρ κίτρινη κολοκύθα σε κυβάκια (σε συσκευασία καθαρισμένη)
2 σκελίδες σκόρδο
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κατσικίσιο γάλα
Αλάτι, Πάπρικα γλυκιά
Δυόσμο ξερό τριμμένο ή ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζω όλα μαζί τα μανιτάρια, τα κάστανα, την κολοκύθα για 15 λεπτά, μόλις μαλακώσουν τα σουρώνω και τα περνάω από το multi. Ρίχνω τον πολτό των λαχανικών στο ζουμί που κράτησα και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Βράζω τη σούπα κανα 20λεπτο εώς ότου πήξει αρκετά και γίνει βελουτέ.
2 σκελίδες σκόρδο
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κατσικίσιο γάλα
Αλάτι, Πάπρικα γλυκιά
Δυόσμο ξερό τριμμένο ή ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζω όλα μαζί τα μανιτάρια, τα κάστανα, την κολοκύθα για 15 λεπτά, μόλις μαλακώσουν τα σουρώνω και τα περνάω από το multi. Ρίχνω τον πολτό των λαχανικών στο ζουμί που κράτησα και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Βράζω τη σούπα κανα 20λεπτο εώς ότου πήξει αρκετά και γίνει βελουτέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου