Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Μανιταρόσουπα με κάστανα, μια Φθινοπωρινή πανδαισία!



Της Έλιας Στασινού

Ααααχ! ήρθε πάλι το αγαπημένο μου Φθινόπωρο με τις υπέροχες ζεστές σουπίτσες! Με την πρώτη βροχή βγήκα μία βόλτα στο δάσος μάζεψα μανιτάρια και κάστανα τα οποία αποφάσισα να κάνω θρεπτικότατη σουπίτσα και να σας πω τη θεϊκή συνταγή μου. Για όσους ζείτε στην πόλη μη μου στενοχωριέστε, μπορείτε να αγοράσετε μαύρα μανιτάρια πόρτο μπέλο και κάστανα από το μανάβη. Αυτή είναι λοιπόν η συνταγή για 4 πιάτα.

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πόρτο μπέλο μαύρα 500 γρμ
300γρ κάστανα
1 μεγάλο κρεμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μισό φλιτζάνι φρέσκο γάλα
Αλάτι
Πάπρικα γλυκιά
Δυόσμο ξερό τριμένο
Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα βράζουμε ολόκληρα με το νερό να τα σκεπάζει ίσα ίσα με λίγο αλάτι για 10 λεπτά, κρατάμε το νερό στο οποίο τα βράσαμε. Βάζουμε τα μανιτάρια στο μούλτι και τα αλέθουμε. Κόβουμε τη μύτη από τα κάστανα και τα βράζουμε 10 λεπτά σε μπόλικο νερό το οποίο το πετάμε. Καθαρίζουμε τα κάστανα από τη φλούδα και τα ξαναβράζουμε άλλα 10 λετά με το νερό να τα σκεπάζει ίσα ίσα και λίγο αλάτι, κρατάμε το νερό που τα βράσαμε και τα αλέθουμε στο μούλτι. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο αλεσμένα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κάστανο αλεσμένο και τα δύο νερά που είχαμε κρατήσει, συμπληρώνουμε αλάτι, πάπρικα, δυόσμο, ρίγανη, φρέσκο γάλα κι αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Το αποτέλεσμα μία μυρωδάτη βελουτέ σούπα!

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε τη σκέτη μανιταρόσουπα ή τη σκέτη καστανόσουπα.

Καλή σας όρεξη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου